Klaipėdos skulptūrų parke dailininkai lies akvareles

Nuo penktadienio dešimt dienų Klaipėdoje vyks tarptautinis akvarelės pleneras, kurį 38-ąjį kartą organizuoja klaipėdietė dailininkė Renatė Lūšis.

Bendradarbiaujant su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi rengiamo plenero tema – „Klaipėdos skulptūrų parko pasakojimai“. Dailininkų akvarelininkų pradėta gvildenti 2011-aisiais, ji tęsis dar dvejus metus – 2012 ir 2013 m.. Šiemet planuojama atidaryti parodą I.Simonaitytės bibliotekos Muzikos skyriuje, o kitąmet – Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje parengti ekspoziciją, kurioje bus pristatyti visi per trejus metus pleneruose sukurti darbai, taip pat ketinama išleisti projekto katalogą su menotyrininkų straipsniais.

Šiemet plenere, vyksiančiame liepos 20–30 dienomis, laukiama 18 dailininkų iš Lietuvos, Vokietijos, Švedijos ir Suomijos. Pernai dalyvavo 17 dailininkų, o pirmieji darbai, sukurti plenero Skulptūrų parke metu, jau buvo pristatyti Muzikos bibliotekoje.

„Mes, muziejininkai, džiaugiamės, kad tarptautinio akvarelės plenero organizatorė R.Lūšis sutiko pakviesti dailininkus į Klaipėdos skulptūrų parką, kuris yra vienas iš įdomiausių kultūros objektų mūsų mieste. Jis vienija senųjų miesto kapinių (1820–1970) istoriją ir moderniosios skulptūros galeriją po atviru dangumi – joje 116 skulptūrų, kurias sukūrė 61 skulptorius. Tikimės, kad klaipėdiečiams bus įdomios ekskursijos, kurias organizuosime plenero metu“, – sakė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė.

Plenero renginiai

Liepos 21 d. 16 val. – dailininkų R.Lūšis, Irinos Novokreščionovos ir Okės Franzeno akvarelių parodos pristatymas ir plenero atidarymo vakaras P.Domšaičio paveikslų galerijoje (Liepų g. 33).

Liepos 25 d. 16 val.  – tarptautinės akvarelės parodos „2012“ atidarymas Muzikos bibliotekoje (Herkaus Manto g. 9A).

Liepos 27 d. 16–19 val. – atviros akvarelės liejimo dirbtuvės Skulptūrų parke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių