Pereiti į pagrindinį turinį

„Kultūrpolis“ ruošiasi meno mugei

2009-12-02 20:05
„Kultūrpolis“ ruošiasi meno mugei
„Kultūrpolis“ ruošiasi meno mugei / Organizatorių nuotr.

Paskutinį metų mėnesį uostamiesčio kultūrų komunikacijų centras „Kultūrpolis“ vėl kviečia miestelėnus į kūrybinius užsiėmimus ir rengia nepaprastą meno mugę, kurioje savo kūrinėliais prekiaus patys užsiėmimų dalyviai.

Gruodžio 3 d. 18 val. „Kultūrpolyje“ bus pristatyta klaipėdietės tapytojos Irmos Leščinskaitės personalinė darbų paroda „Nenutrūkstanti vaizdinių gamyba“, perkopsianti per metų slenkstį ir veiksianti iki 2010-ųjų sausio 17 d.

„Kūryba - subjektyvi pastanga pasiekti tobula, vadinasi, nepasiekiama - ištirpdyti pasaulį žmogaus tvarinijoje“, - mano I.Leščinskaitės. Jos kūrybos pasauliai kartais lengvai atpažįstami, kartais maskuojasi ženklų, simbolių kodais. Susiliejus tikrovei ir fantazijai, virtualiai realybei susipynus su jutimine kūniškąja, menininkė leidžia žiūrovui keliauti į metafizinį pasaulį, kuriame, pasak jos, emocijos yra energetinis menamos tikrovės egzistavimo principas ir pagrindas.

Gruodžio 4 d. 17.30-20.30 val. ir 5 d. 11-15 val. tapytoja I.Leščinskaitė susirinkusius į kūrybinius užsiėmimus klaipėdiečius supažindins su tapyba ir dalininko „virtuve“. Savo meninius sumanymus atėjusieji galės ištapyti medinės dėžutės paviršiuje.

Tuo pačiu metu grafikė Žaneta Jasaitytė kitą smalsuolių būrį įves į grafikos pasaulį. Kūrybinio užsiėmimo dalyviai pagal pačių pasidarytas klišes lino raižinio technika atsispaus tik jiems priklausysiančius darbelius. Grafikė pamokys, kaip kurti autorinius atvirukus, jais  pradžiuginti artimuosius ir draugus.

Gruodžio 11 d. 17.30-20.30 val. ir 12 d. 11-15 val. dizainerė Emilija Laužikaitė surengs origami užsiėmimus. Origami - tradicinis japonų lankstymo menas, kurio pagrindinis principas - lankstymas iš vieno popieriaus lapo, nekerpant ir neklijuojant. Kartu su dizainere klaipėdiečiai kurs kalėdinio stalo papuošimus, indelius saldainiams, dovanėles ir vokus atvirukams, užrašų knygutes ir nuotraukų albumus. Daug nuostabių dalykų galima padaryti iš popieriaus - archajiškiausios medžiagos, kuri kūrybiškose rankose nušvinta keisčiausiomis formomis. Į užsiėmimus galima atsinešti mėgstamos spalvos ar raštų popierių.

Dar viena kūrybinė kelionė laukia su menininke Aušra Grigaitiene. Šiuosyk - į meninio stiklo pasaulį. Įvairiaspalvių juvelyriško stiklo gabalėlių mozaiką ugnis pakoreguoja savaip. Kuriančiųjų idėjos, stiklas, liepsnos prisilietimas - intriguojantis kelias, kuriuo einant gimsta unikalūs papuošalai.

Šių užsiėmimų organizatorė menotyrininkė Rūta Jakštonienė trokštančius kurti kviečia pasirinkti vieną iš daugelio užsiėmimų ir turiningai praleisti laiką, išmokti meniškų dalykų, kurie pravers puošiant savo buitį ar pradžiuginant artimuosius originaliomis dovanėlėmis. Užsiėmimai - mokami, bet sunkmečiu - tik simboliškai. Dalyviai registruojami elektroniniu paštu: [email protected] ir telefonais 8 603 202 71, 8 46 410 054.

Lankiusieji „Kultūrpolio“ kūrybinius užsiėmimus, įvaldę tam tikrą techniką ir toliau savarankiškai tobulinę meninius įgūdžius galės dalyvauti meno mugėje ir prekiauti pačių sukurtais darbais.

Meno kieme klaipėdiečių meno mugė šurmuliuos tris gruodžio šeštadienius - 5, 12 ir 19 dienomis -  nuo 12 iki 16 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų