L.Andrikienė - atvirai apie žlugusią santuoką su V.Žiemeliu

Į Europos Parlamentą Briuselyje svajoja patekti kone kiekvienas politikas. Juk čia renkasi visas Senojo žemyno politikos elitas, vyksta slaptos derybos ir priimami Europos Sąjungai itin svarbūs sprendimai.

Ne mažiau vilioja ir privilegijos, kuriomis apipilami bendrijos atstovai - 20 000 litų siekiantis atlyginimas, daugiau nei 1000 litų dienpinigių, įvairūs priedai ir net asmeninis vairuotojas. Tačiau įdomus ir sotus gyvenimas turi savo kainą - politikos išrinktieji ir šalia jų dirbantys žmonės priversti gyventi toli nuo šeimų, kęsti ilgesį ir išmokti tvarkytis buityje.

Tarp pusaštunto šimto privilegijuotųjų - ir dvylika lietuvių. TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ kūrėjai pasidomėjo europarlamentarų kasdienybe.

Kas gali apie ją papasakoti geriau, nei jau antrą kadenciją Briuselyje dirbanti Laima Andrikienė. Neseniai 52-ąjį gimtadienį atšventusi politikė Europos Parlamento rūmuose nardo tarsi žuvis vandenyje.

„Čia galima rasti visko - nuo bankų ir restoranų iki supermarketo, sporto salės ir kirpyklos. Galėtume čia gyventi neišeidami į gatvę, tačiau psichologai pataria to nedaryti, antraip nesunku prarasti realybės pojūtį ir ryšį su žmonėmis, - pasakojo L. Andrikienė. - Mano kabinete net yra sofa, ant kurios galėčiau pernakvoti, tačiau taisyklės to neleidžia. Jei ilgiau užsibūnam darbe, apsaugos darbotojas ateina patikrinti, ar nepamiršome išjungti šviesos.“

Nuo ankstaus ryto iki sutemų dirbanti moteris nakvoti grįžta į viešbutį. „Buto nuomotis neapsimoka, nes reikia jį tvarkyti, o tai taip pat užima laiko. Paprasčiau apsistoti viešbutyje, juolab, kad visada gaunu tą patį kambarį“, - buities smulkmenomis dalijosi ponia Laima.

Intensyvus ir įdomus darbas moteriai padėjo užgydyti širdies žaizdas, atsiradusias po skyrybų su Seimo nariu Vidmantu Žiemeliu. „Klaida - ne skyrybos, o tai, kas buvo iki jų“, - „Gyvenimas yra gražus“ kūrėjams atvirai kalbėjo politikė.

O štai kitas Lietuvos atstovas Juozas Imbrasas mieliau nuomoja butą, nei gyvena viešbutyje. „Čia gali išsivirti kokį kiaušinį ar dešrelę, pasišildyti sriubos ir jau jautiesi šeimininkas. Be to, taip pigiau“, - pakvietęs žurnalistus į savo nuomojamą būstą pasakojo ponas Juozas. Jis neslepia, kad, net ir gaudamas didžiulę algą, pinigus taupo.

„Reikia padėti vaikams, užmiesčio sodyboje pakeisti langus, stogą. Pinigų niekada nebūna per daug“, - atvirumu stebino politikas. 60 kvadratinių metrų bute, iš kurio terasos atsiveria nuostabi Briuselio panorama, buvusio Vilniaus mero daiktų nėra daug. Vyras stengiasi neapsikrauti, nes užsienyje praleidžia keturias dienas, o savaitgaliais visuomet grįžta į Lietuvą, pas šeimą.

Tačiau Eurpos Parlamente galima sutikti ne tik tautos išrinktųjų, bet ir čia dirbančių lietuvių. Vienas iš jų - Europos Parlamento pirmininko lenko Jerzy Buzeko komandoje dirbantis Arnoldas Pranckevičius. Būtent šio 29-erių vyro dėka „Gyvenimas yra gražus“ filmavimo grupė pateko į patalpas, kuriose lankose tik pasaulio politikos elitas - J.Buzeko kabinetą ir net valgomąjį, kur ant lubų ištapyta nuogos Europos freska stebino įvairių šalių vadovus. 

„Gyvenimas yra gražus“ - pirmadienį, vasario 22 dieną, 20.30 val. val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių