Lenkiškos dainos sparnais skraidins choras iš Olštyno

Šeštadienį lenkiškos dainos sparnais klaipėdiečius skraidins Varmijos-Mozūrijos filharmonijos Felikso Nowowiejskio mišrus choras (Lenkija).

Šis koncertas tęsia uostamiesčio Koncertų salės ir Varmijos-Mozūrijos filharmonijos bendradarbiavimą, prasidėjusį 2008-aisiais Klaipėdos kamerinio orkestro ir Varmijos-Mozūrijos filharmonijos simfoninio orkestro koncertiniais mainais. Šiemet spalio 29-ąją klaipėdiečių orkestras ir jo vadovas violončelininkas Mindaugas Bačkus koncertavo Olštyne, o rytoj Klaipėdoje bus pristatytas Varmijos-Mozūrijos filharmonijos mišrus choras, kuriam diriguos jo meno vadovas Benedyktas Błońskis.                            

Jau daugelį metų B.Błońskis bendradarbiauja su įvairias chorais ne tik Lenkijoje, bet ir už jos ribų. Jis yra daugelio Lenkijos ir užsienio chorų festivalių, konkursų garbės bei vertinimo komisijų narys, tarptautinių chorų meistriškumo kursų „Eurochor 2001“ meno vadovas, choro dirigavimo lektorius Muzikos akademijoje Bydgoščiuje ir Nacionalinės kultūros centre Varšuvoje. Lenkijos Respublikos Prezidentas jam suteikė Muzikos profesoriaus titulą.

       

Olštyne Varmijos-Mozūrijos filharmonijos mišrus choras buvo suburtas 2009-aisiais įstaigos meno vadovo Januszo Przybylskio iniciatyva. Choras darniai įsijungė į filharmonijos veiklą, koncertavo Kaliningrade (Rusija) ir Grodne (Baltarusija). 

Klaipėdoje skambėsiančią programą „Lenkiškos dainos sparnais“ choras skiria Frederico Chopino 200-osioms gimimo metinėms bei F.Nowowiejskio dainos „Rota“, kuri yra antroji po Lenkijos himno (Danbrovskio mazurkos), 100-osioms sukūrimo metinėms. Koncerte bus atliktos penkios F.Chopino dainos, F.Nowowiejskio „Rota“, „Warmijos himnas“ ir „Jūrinės dainos“, taip pat Andrzejaus Koszewski‘o „Magnificat“, Ola Gjeilo’s „Ubi caritas“ bei Ernami Aguiaro „Salmo 150“.

Koncertas vyks lapkričio 13 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 15, 20 Lt, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių