Lietuvoje koncertuos fankbliuzo meistras iš Čikagos

Geros muzikos klubas kviečia žvarbų vasario vakarą praleisti su nuotaikingu fankbliuzu iš Amerikos. Pirmieji šio klubo koncertai naujaisiais Tigro metais žada būti išties veržlūs ir ugningi, lyg safaris Lietuvoje viduryje žiemos.

Mat penktadienį Kaune, o šeštadienį Palangoje koncertuos gitaristas ir vokalistas Eddie's C. Campbellas, kurio grupėje groja būgnininkai Miguelis Angelas ir Benito Romanas, gitaristai Hectoras Rojo Carbajalas, Pablo Antonio ir Sanchezas Parra, jiems lūpine armonikėle pritaria Enrique Gomezas Lozano.

Didysis renginio svečias E.C.Campbellas - vienas išskirtiniausių, originaliausių bliuzmenų. Jis laikomas vienu iš paskutinių „West Side” skambesio kūrėjų iš vis dar grojančių (taip pat ir Jimmy's Dawkinsas, Eddy's Clearwateris bei Buddy's Guy).

E.C.Campbellas yra tikras gilaus fankbliuzo meistras, klausytojus sužavintis laukinėmis, vibruojančiomis gitaros partijomis ir galingu rezonuojančiu vokalu, žaviai derančiu su unikaliais, asmeniškais dainų tekstais.

Būdamas 10-ies E.C.Campbellas paliko gimtąją Misisipės valstiją ir apsigyveno Čikagoje. Vos sulaukęs 12-os jis jau dalyvavo „džemseišene“ su savo dievaičiu Muddy'iu Watersu “1125” klube, mokėsi iš Magic Sam ir Otis Rush. Profesionalaus muzikanto karjeros pradžioje savo gitara E.C.Campbellas akomponavo Howlin'Wolf, Little Walteriui, Little Johnny Taylorui bei Jimmy'ui Reedui. 1976-aisias Willie's Dixonas jį pasamdė groti „Chicago Blues All-Stars“. Po metų E.C.Campbellas išleido savo debiutinį albumą “King of the Jungle”, kuriame jam lūpine armonikėle akomponavo Carey Bellas, o pianinu - Lafayette Leake.

1984-ais E.C.Campbellas 10 metų iškeitė Ameriką į Europą, tuo metu daugiausia dirbo Nyderlanduose. Ten jis išleido savo albumus “Let's Pick It” (1984), “The Baddest Cat on the Block” (1985) bei “Mind Trouble” (1988).

Į Ameriką muzikantą galutinai sugrąžino sūnaus gimimas. Apsistojęs Čikagoje, 1994-aisiais jis kartu su “Blind Pig” įrašų studija išleido albumą “That's When I Know”. Naujasis albumas vėl suvienijo bliuzo grandą su gerbėjais, kuriuos jis paliko išvykdamas į Europą. Vėliau E.C.Campbellas išleido dar du albumus: “Hopes and Dreams” (1997) bei “Gonna Be Alright” (1999).

2009-aisiais, po ilgos dešimties metų pertraukos, E.C.Campbellas muzikos pasauliui pristatė savo naujausią albumą “Tear This World Up”. Jame puikuojasi tokie kūriniai kaip “Makin' Popcorn” - nenuilstantis, gilus Misisipės boogie, “Big World” - linksma daina apie mieguistumą, kuris nugali aistrą, bei tikras fankbliuzo perliukas “Care”.

E.C.Campbellas su grupe vasario 19 d. 19 val. koncertuos Kauno „Reval hotel Neris“ konferencijų ir renginių centro Alfa salėje (K.Donelaičio g. 27) ir vasario 20 d. 19 val. - Palangos kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35). Bilietai - po 50, 70 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių