Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvoje viešintis jaunas gruzinų aktorius giria lietuvius

2012-01-25 20:23
Lietuvoje viešintis jaunas gruzinų aktorius giria lietuvius
Lietuvoje viešintis jaunas gruzinų aktorius giria lietuvius / Dariaus Gražio nuotr.

Jei sostinės gatvėse sutiktumėte 23-ejų gruziną Vano Dugladzę, žinokite, kad šis jaunas aktorius, Lietuvoje viešintis dar tik kiek ilgiau nei savaitę, atliks vieną pagrindinių vaidmenų šiuo metu filmuojamame seriale „Vyno kelias“.

Darbas įtemptai vyksta net dviejose filmavimo aikštelėse iš karto – Lietuvoje ir Gruzijoje, o joje plušantys aktoriai negali nustoti žavėtis vieni kitų kultūromis. V. Dugladzė prisipažįsta – nors dauguma tautiečių prisiekinėjo jam Lietuvoje sutiksiant daugybę šaltų, užsisklendusių žmonių, Vano iki šiol pažino tik linksmus, atvirus ir kūrybingus lietuvius ir sako, kad Lietuva jam paliks draugiškos, išsilavinusios ir atviros tautos įspūdį.

V. Dugladzė pirmą kartą vieši Europoje ir apskritai užsienyje. Jis nuoširdžiai serga už tarptautinį lietuvių ir gruzinų projektą „Vyno kelias“, kurio dėka gavo galimybę išbandyti savo aktorinius sugebėjimus didžiojoje scenoje. „Iki šiol filmavausi tik trumpametražiuose filmuose ir esu labai laimingas galėdamas dirbti tarptautiniame projekte. Tačiau jei įdomu žinoti, ar mano ambicijų kraityje – kelerių metų perspektyvoje tapti europinio lygio kino žvaigžde, drąsiai atsakau – tikrai ne. Esu nutrūktgalvis ir priimu gyvenimo iššūkius, vengiu planavimo“, – prisipažįsta jaunas aktorius iš Gruzijos, kurį netrukus TV3 ekranuose išvys visi „Vyno kelio“ žiūrovai.

Tiesa, ko gero, jis yra visiška priešingybė paties įkūnijamam personažui Sandro, kuris į Lietuvą iš Gruzijos atvyksta studijuoti mediciną. Sandro puikiai žino, ko nori, ir gyvena asketišką gyvenimą: nepiktnaudžiauja svaigalais, nerūko, nesilinksmina, daug laiko skiria sportui.

Vano sako, kad toks gyvenimas jam nėra artimas, tačiau vienas dalykas vis dėlto sieja jį su įkūnijamu herojumi. „Planuok neplanavęs, jausmų į tvarkaraštį neįrašysi. Atvykęs į Vilnių, Sandro įsimyli. Man tai artima, pažįstama. Nors man tik 23-eji, turiu dvejų metų sūnų, kuris man – visas pasaulis“, – apie panašumus kalba jaunas gruzinas.

Vasarį per TV3 startuosiantis daugiaserijinis pasakojimas „Vyno kelias“ vilios ne tik įtempto siužeto linija, kur netrūks nei meilės, nei intrigų. Lietuvoje viešintis ir gera nuotaika spinduliuojantis jaunas aktorius sako, kad pirmiausia seriale įamžintos dvi skirtingos tautos leis vieniems kitus geriau pažinti, atidžiau susipažinti su šimtmečiais puoselėtomis tradicijomis. Antra, tai dar vienas šansas tęsti šiltą Lietuvos ir Gruzijos draugystę – juk šios šalys daugybę metų viena kitą palaiko svarbiuose politiniuose įvykiuose, tad kodėl nepasididinus žinių ir kultūroje?

Vano sako, kad visi Gruzijoje žino, jog Lietuva – Europos teatro lopšys. Galbūt dėl to vaikinas ir jaučiasi čia itin gerai, lyg namie. Jam pavyksta skleisti pozityvią nuotaiką, o laisvalaikiu jis mėgsta mokytis kalbų. Net ir dabar, Lietuvoje būdamas vos savaitę, filmavimo aikštelėje jis jau truputį supranta, ką kalba lietuviai. „Niekaip nepamirštu kadaise išgirsto posakio: kiek žmogus moka kalbų, tiek jame glūdi skirtingų kultūrų. Toks noriu būti ir aš – įvairus ir įdomus!“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų