LRT sugrąžina laidą „Legendos“, A. Stonytė žada kokybišką turinį

„LRT kultūra“ po pertraukos sugrąžina laidą „Legendos“, kuri žiūrovams pristato Lietuvos kultūros šviesulius ir legendas, nusipelniusias mūsų šaliai.

„Legendų sąrašą turime tokį, kad laidą galėtume kurti mažiausiai dešimt metų“, – sako žurnalistė, laidos vedėja Aistė Stonytė-Budzinauskienė. Ji laidą ir toliau rengs su tėčiu, aktoriumi Česlovu Stoniu, ir broliu, dokumentinių filmų režisieriumi, Nacionalinės premijos laureatu Audriumi Stoniu. Mintimis apie sugrįžtančias „Legendas“ A.Stonytė-Budzinauskienė

– Paprastai apie laidos sugrįžimą pranešantys jos kūrėjai kalba apie atsinaujinimą, pokyčius, staigmenas. Ką žadate jūs?

– „Legendos“ sugrįžta po beveik trejų metų pertraukos. Kai dėl sunkmečio laida dingo, televizija patikino, kad svarbi savo išliekamąja verte laida tikrai grįš į eterį. Todėl žadam tęsti pradėtus darbus – įamžinti dar esančius tarp mūsų, kuriančius, garbaus amžiaus menininkus, taip pat prisiminti jau išėjusias legendas, kurių portretus dar galima atkurti jų amžininkų, draugų, bičiulių, artimųjų, mylimųjų lūpomis. Su menininkų artimaisiais esame sutarę žiūrovams pristatyti dar niekur neviešintus unikalius filmuotus kadrus iš asmeninių archyvų. Žadam kokybišką turinį, nes žadėti ypatingų pokyčių ir staigmenų – ne visai šitos laidos tikslas.

– Kokias legendas prisiminsite pirmosiose laidose?

– Pirmoji bus skirta dainininkei Beatričei Grincevičiūtei. Ne viena karta užaugo su B.Grincevičiūtės „Žvaigždute“. Ji paliko milžinišką įrašų lobyną. O jos gyvenimą gaubė daug legendų. Ši sudėtingo likimo moteris anksti neteko regėjimo, bet pasiekė muzikos aukštumas. Sugrįžtančiose „Legendose“ pakalbinome B.Grincevičiūtės bendražygius, bičiulius, artimuosius, be to, parodysime vaizdo medžiagą, kuri ilgus metus dūlėjo dainininkės artimųjų stalčiuose. Joje – unikalūs kadrai, kuriuose ji įamžinta per atostogas su savo vyru fiziku Henriku Horodničiumi. Kitos artimiausios laidos bus skirtos netrukus 92 gimtadienį švęsiančiam bei dar vis kuriančiam eiles poetui Vaciui Reimeriui ir nepaprastai talentingam aktoriui Rolandui Butkevičiui, su šiuo pasauliu atsisveikinusiam scenoje, spektaklio metu.

– Dar nekyla minčių rašyti knygas apie legendas?

– Monografijų labai trūksta. Tuo įsitikinu kiekvieną kartą ruošdamasi laidai. Tikrai apie tai pagalvosiu vėliau (juokiasi). O dabar įkalbinėju tėtį imtis rašyti. Tėčio žinios apie Lietuvos kultūrinį gyvenimą – enciklopedinės, jo prisiminimai iš teatro gyvenimo – be galo vertingi.

– Kurti ne laidas, o dokumentinius filmus apie legendas dar nesinori?

– Kiekvieną laidą kuriame kaip dokumentinį filmą. Atsimenu, įkalbinau brolį dirbti kartu, ruošiamės pirmos laidos filmavimui. Audrius išklausęs savaitės darbų planą sako: „Aiste, čia dokumentinio filmo darbų apimtis. Paprastai tokie filmai kuriami ne vieną mėnesį ar metus. O čia – savaitė!“ (juokiasi). O iš tiesų turime ir dokumentinio filmo idėją ir galbūt greitai jos imsimės.

„Legendos“ – ketvirtadieniais 19.30 val. per „LRT kultūrą“.


Šiame straipsnyje: aistė stonytėLegendosLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

to ai

to ai portretas
gaila, tokių, kaip Jūs, nes tiek pykčio išlieti gali tik labai nelaimingas žmogus.Pažiūtėkite nors kartą šią laidą, pamatysite daug gerų, talentingų žmonių, gal ir Jums pasidarys geriau...

ai

ai portretas
tai kad ji nudvesusiai atrodo peroksidke ir tiek neturinti sarmo vidutinioke negrazi sudziuvus kazkokia perkarusi ir lupos neproporcingos veidui fui

Aulinuočius

Aulinuočius portretas
Pasiilgom šios laidos.Su nekantrumu laukėm.Trūksta lietuvėlei kultūrinių laidų.Sėkmės Aistei.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių