Pereiti į pagrindinį turinį

„LT PINHOLE fotografija“ prisistatys Palangoje

2010-01-12 22:23
„LT PINHOLE fotografija“ prisistatys Palangoje
„LT PINHOLE fotografija“ prisistatys Palangoje

Antano Mončio namuose-muziejuje Palangoje sausio 16-ąją įsikurs paroda „LT PINHOLE fotografija“ - pirmasis toks nuoseklus, apibendrintas, kartu gausus ir ivairialypis pinhole technika kuriančių Lietuvos fotografų prisistatymas vienoje vietoje.

 Paroda pristatys daugiau nei dviejų dešimčių autorių darbus, sukurtus naudojant klasikinę pinhole fotografijos techniką.

Šiuo metu fotografai dažnai atsigręžia į klasikines fotografijos technikas, o pinhole dėl savo paprastumo ir neperetenzingumo įgauna vis didesnį populiarumą. Tačiau šios parodos autoriai ne tik mėgaujasi žaidybiniais pinhole technikos elementais. Jie ją naudoja tikslingai, plėtodami savitas atvaizdų kūrimo strategijas, kaip teigė vienas iš parodos dalyvių Gytis Skudžinskas.

Anot jo, nors darbai sukurti viena fotografine technika, bet pasiekta maksimali parodos dinamika žiūrovams neleis nuobodžiauti. Fotografijas parodoje demonstruos Lietuvos autoriai, bet dalis jų šiuo metu gyvena ir dirba kitose šalyse ir žemynuose. Išsiplėtusi geografija ne tik intriguoja kaip socialinis faktas, bet ir formuoja skirtingą fotografinę raišką.

Kitas skirtybes parodoje lemia autorių amžius ir patirtis. Ekspozicijoje greta įsikurs pinhole fotografijos klasikų Gintauto Trimako, Dariaus Kuzmicko ir tik keliose parodose pasirodžiusių, ar apskritai debiutuojančių menininkų darbai.

Be jau minėtųjų, parodoje dalyvauja Vaidotas Aukštaitis, Žilvinas Glušinskas, Mindaugas Janušaitis, Aistė Jucytė, Oksana Judakova, Deividas Juodgudis, Juozas Kalnius, Evelina Kerpaitė, Arūnas Kulikauskas, Alfredas Maruška, Vladislavas Novicki's, Jurgis Paškevičius, Giedrius Petrauskas, Vytautas Razma, Tomas Razmus, Jurgita Remeikytė, Ieva Rutė, Petras Saulėnas, Saulius Slavinskas, Vadimas Šamkovas, Darius Šimkus, Romualdas Vaišvila, Arturas Valiauga, Adrijus Vegys.

Atidarymas - šeštadienį 17 val. Per vernisažą bus pristatyta knyga „LT PINHOLE fotografija“.

Palangoje, A.Mončio namuose-muziejuje (S.Daukanto g. 16), „LT PINHOLE fotografija“ paviešės iki vasario 11 d. Parodos rėmėjas - A.Mončio fondas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų