„Melo-M“: tik violončelės ir būgnai!

„Melo-M“ – virtuoziškumas, aistra, šou, stilius, humoras, emocijos – taip apie šeštadienį Palangoje koncertuosiančią latvių grupę atsiliepia publika.

Tai šiuolaikinė trijų violončelininkų grupė, sukūrusi išdykėlišką įvaizdį, grojanti popmuziką ir roko kūrinius, į pagalbą pasitelkianti tik violončeles ir būgnus. Žinomos melodijos energingų violončelininkų rankose virsta moderniais, naujo skambesio kūriniais. Skandinavijos, JAV ir Vokietijos, kur „Melo-M“ išsikovojo milžinišką populiarumą, spauda prilygino juos legendinei grupei „Apocalyptica“.

„Melo-M“ tai profesionalūs ir tituluoti violončelininkai Karlis Auzanis, Valteris Pūce ir Antonis Trocjukas, vienijami klasikinių instrumentų bei šiuolaikinės muzikos sintezės idėjos. Kiekvienas trio muzikantas turi didelę akademinės muzikos grojimo patirtį. Visi dalyvavo tarptautiniuose konkursuose bei grojo simfoninės muzikos koncertuose. Akademinio muzikavimo patirties violončelininkai sėmėsi iš tokių meistrų, kaip Mstislavas Rostropovičius, Klausas Kangiseris, Miša Maijskij, Fransas Chelmersonas, Maksimas Utkinas ir Natalija Šchovskaja.

Pasaulyje yra vos kelios violončelininkų grupės, o „Melo-M“ yra vienintelė tokia Rytų Europoje. Savo energija trykštančiuose koncertuose grupė įrodo, kokią įvairią muziką galima atlikti, griežiant violončelėmis: disko, roko, heavy metal, pop... – vardijo muzikantai. Populiarūs kūriniai, atliekami trimis violončelėmis, įgauna naujų spalvų ir iki šiol negirdėto skambesio.

Grupės pavadinimas išreiškia meilę muzikai – „Melo-M“ yra lotyniško žodžio „melomania“ sutrumpinimas. Grupė išleido tris albumus: „Melo-M“ (2005), „Singalongs“ (2007) ir „Around The World“ (2009). „Melo-M“ muzikantai koncertavo Amerikoje, Rusijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Ukrainoje, Estijoje, Turkijoje ir kitose šalyse.

„Melo-M“ koncertų unikalumas – meistriškas akademinio muzikavimo pagrindas ir roko energijos sąjunga.

„Melo-M“ Palangos „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35) koncertuos liepos 3 d. 20 val. Bilietai – po 50 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių