„Muzikuojančiame kelte” koncertą surengs „Aktorių trio“

Trys Lietuvoje gerai žinomi aktoriai bardai Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis šeštadienį koncertuos klaipėdiečių „Muzikuojančiame kelte“.

Į grupę „Aktorių trio“ K.Smoriginas, O.Ditkovskis ir S.Bareikis susibūrė dar 1995-aisiais. Grupė žaibiškai tapo populiari. Anšlaginiai koncertai, dideliais tiražais parduodami albumai, superhitais tapusios dainos „Užtrauktukas“, „Paukščiai“, kurias ir šiandien niūniuoja jaunuoliai bei garbaus amžiaus melomanai, leidžia „Aktorių trio“ vadintis legendiniu lietuvišku autorinės dainos kolektyvu. Niekas neabejoja, kad ši menininkų trijulė pažymėta sėkmės ženklu. Juk grupė išgyveno trejus šlovės metus ir pasuko skirtingais keliais: 1998 m. įvyko pirmas grupės „Adios” (S.Bareikio ir O.Ditkovskio) koncertas, o K.Smoriginas pradėjo solinę karjerą. Iki šių metų pavasario atrodė, kad trys aktoriai nebesusiburs naujam bendram projektui, bet pasklido daugeliui maloni žinia – jie vėl kartu – įrašė naują albumą ir važinėja su koncertais po Lietuvą. Kovą „Aktorių trio“ buvo užsukęs ir į Klaipėdą. Anšlaginiame pasirodyme miesto Koncertų salėje K.Smoriginas, O.Ditkovskis ir S.Bareikis priminė savo senas geras dainas bei pristatė visą puokštę naujų.

 „Aktorių trio” vėl sugrįžo, groja ir dainuoja tiems, kurie trokšta svajingos, ramios, susimąstyti skatinančios muzikos. Bardų atliekamos lyrinės dainos – lyg brėkštančio ryto tyla. Lyg tolumoje prasiplėšianti saulės šviesa, kuri dar nešildo, tačiau suteikia mažą trupinėlį vilties. Su bardais lengviau laukti grįžtančios šviesos.

Trys jautrios menininkų sielos, trys gyvenimai, trys patirtys – tai muzikos voratinklyje susipynę žodžiai, tai nepaprastai įdomiai papasakotos istorijos, ieškančios savo kelio į širdis, pasiilgusias tikros išgyventos kūrybos.

Artimiausią  šeštadienį, rugpjūčio 7-ąją, 20 val. kviečiami visi į „Muzikuojančio kelto” denį – susėsti ir išgirsti vienas kitą bei paklausyti, kaip gimsta nauja bardų daina...

Vasaros festivalį ant vandens plukdantis „Muzikuojantis keltas“ (keltas „Kintai“) išplaukia iš Klaipėdos Senosios Smiltynės perkėlos, Kruizinių laivų terminalo. Bilietai į „Aktorių trio“ koncertą – po 69 Lt. Jiei platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose, o dvi valandas iki koncerto parduodami mobilioje kasoje Senojoje Smiltynės perkėloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių