Pereiti į pagrindinį turinį

"Nuo... Iki...": kokia storiausio Lietuvos vyro, sveriančio 300 kg, kasdienybė?

2010-10-25 20:26
"Nuo... Iki...": kokia storiausio Lietuvos vyro, sveriančio 300 kg, kasdienybė?
"Nuo... Iki...": kokia storiausio Lietuvos vyro, sveriančio 300 kg, kasdienybė? / LNK nuotr.

Jau pirmadienį vakare laidoje „Nuo...Iki...“ LNK žiūrovai išvys ko gero sunkiausią vyrą Lietuvoje, 62-ejų metų Stasį Venskaitį. 

„Net 300 kilogramų“, - tiek Stasys sako svėręs, kai paskutinį kartą lipo ant svarstyklių. Vyras jau daugiau nei 25-erius metus yra įkalintas nuosavame kūne. Be artimųjų pagalbos jis negali padaryti pačių paprasčiausių darbų: nusiprausti, susišukuoti, ar  apsirengti. Net iškelti ranką Stasiui yra sunkiai įveikiama užduotis. Vienintelės jo pagalbininkės, kaip sako pats Stasys, yra jo duktė, ir žmona, kurią jis, juokaudamas vadina verge Izaura. 

Dėl itin didelio antsvorio vyras tik kelias minutes gali pastovėti ant kojų, ir  tik padedant aplinkiniams, arba galingai lazdai, kuri, kaip ir lova jau seniai yra tapę nuolatiniai jo palydovai. Būtent elektrinė lova, Stasio meiliai vadinama „karieta“ yra vienintelis būdas judėti sunkiausiam vyrui Lietuvoje. Savo karieta, vyras ne tik važinėja po kiemą, tačiau užsuka ir į miestelį. Vyrą dažnai galima pamatyti riedantį keliu. Vietiniams toks vaizdas jau tapo įprastas.

Badas Rusijos Šiaurėje, sotus gyvenimas Lietuvoje, alkoholis, ir net kalėjimas – Stasio gyvenime yra buvę visko. 

Kiek šiuo metu sveria ko gero sunkiausias vyras Lietuvoje, kodėl jis tokiu tapo ir kokia jo kasdienybė. Unikali galimybė iš arti pažvelgti, kaip pasaulyje gyvena savo pačių kūnų kaliniais tapę žmonės, jau šį vakarą, gyvenimo būdo laidoje „Nuo...Iki...“ 19.40 val. per LNK.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų