Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio poetė savo naują knygą pristatys Nidoje

2012-11-23 00:09
Pajūrio poetė savo naują knygą pristatys Nidoje
Pajūrio poetė savo naują knygą pristatys Nidoje

Šeštadienį Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ vyks pajūrietės poetės Daivos Molytės-Lukauskienės kūrybos vakaras.

Šeštadienį Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ vyks pajūrietės poetės Daivos Molytės-Lukauskienės kūrybos vakaras ir jos naujos poezijos knygos „Baltojo kiro giesmynai“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2012) pristatymas.

Jame dalyvaus knygos autorė, taip pat literatūrologė Jovita Saulėnėnė, Neringos meno mokyklos Teatro skyriaus moksleivės, vadovaujamos režisierės Virginijos Mamontovienės. Muzikuos Edita Lubickaitė (smuikas) ir Aidas Macevičius (akordeonas). Renginį ves Aušra Feser. Vakaras skiriamas Neringos įkūrimo 51-ajam gimtadieniui. Pradžia – 17 val.

„Baltojo kiro giesmynai” – ketvirtoji pačios poetės iliustruota jos eilėraščių knyga (dizainą kūrė Romas Orantas).  Tai knyga, kurioje, papildydami vieni kitus, susipina autorės eilėraščiai ir jos sukurti piešiniai. Poetinių tekstų mintys atskleidžiamos vizualiai. Iliustracijas ji kūrė 2011-ųjų rudenį, reziduodama Vokietijoje, Luko menininkų namuose, Arenshope.

„Knygos moto suradau senųjų žvejų kaimuose, prie Baltijos jūros, Kuršių nerijoje ir Arenshope”,  – pasakojo poetė.

Pajūrio gamta, išlikimas, bendrystė, meilė, susitikimai ir išsiskyrimai palieka neišdildomas žymes jos kūrybinėje erdvėje – eilėraščiuose ir  piešiniuose. Į pasaulį žvelgdama tarsi iš paribio, nuo kranto D.Molytė-lukauskienė įdėmiai analizuoja sąlyčio ir skirties taškus kosmopolitinėje, šiuolaikiškoje erdvėje, žinias semdama iš praeities, senųjų tradicijų ir įprasmindama savo kūriniuose: „aš esu šiame krante / o krantas yra manyje / manyje yra krantas o / krante esu aš / aš  esu  krantas“.

Pamaryje įsikūrusi poetė ir dailininkė D.Molytė-Lukauskienė (g. 1967) išleido ir pati iliustravo keturis poezijos rinkinius: „Natiurmortas su gudobelės šaka“ (2002), „Baltas kvadratas juodame fone“ (2006) ir „Persodintos gėlės“ (2007) ir “Baltojo kiro giesmynai” (2012). Už pirmąjį autorei paskirta Z.Gėlės premija, jis pelnė apdovanojimą knygos meno konkurse „Vilnius – 2002“. Dabar Daiva – Lietuvos rašytojų sąjungos narė, jos eilėraščiai versti į lenkų, rusų, baltarusių, vokiečių kalbas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų