Paplūdimio šokių muzikos festivalis grįš į Palangą su didžėjumi ATB

Didžiausias paplūdimio šokių muzikos renginys Lietuvoje „LABAS Festas” užsimojo tapti kasmete švente Palangoje ir į ją sugrįš jau liepos pradžioje.

Publikos dėmesys viršijo prognozes

Pernai 20 tūkst. žmonių sulaukęs festivalis šiemet vyks liepos 7-ąją. „LABAS Festas” vėl visus kvies į Palangos pajūrį, prie centrinės gelbėjimo stoties, o renginio programai vadovaus garsusis didžėjus iš Vokietijos ATB (nuotraukoje).

Lietuvoje daugybę gerbėjų turintis trance atlikėjas ATB, kasmet išleidžia po kelis viso pasaulio TV, radijo bei klubų hitus, kurie ilgai išsilaiko ir mūsų šalies radijo topuose. Neatsitiktinai jis lyginamas su didžiausiomis trance žvaigždėmis Paulu van Dyku, Tiësto ir Arminu van Buurenu.

Nors iki renginio dar yra laiko, festivalio organizatoriai rekomenduoja jau dabar susiplanuoti ilgąjį savaitgalį Palangoje.

Kaimyninėse šalyse Baltijos pajūryje jau ne vienerius metus vyko dideli vasaros festivaliai, tad būtent kaimynų sėkmingų pavyzdžių įkvėpti „LABAS Festo” organizatoriai ėmėsi ambicingo projekto ir sulaukė stulbinančio populiarumo. 20 tūkst. lankytojų sulaukęs festivalis beveik dukart viršijo laukto dėmesio prognozes.

Didžiausias praėjusiais metais muzikos renginys mūsų šalyje stebino ne tik publikos gausa, bet ir technikos gigantiškumu. Festivalyje buvo įrengta 100 kv. metrų LED ekranų, atgabenta trys sunkvežimiai garso ir šviesos bei net keturi sunkvežimiai scenos įrangos. Pagrindinė scena užėmė beveik 200 kv. metrų plotą.

Renginyje puikavosi pati brangiausia ir pažangiausia garso sistema „L-acoustics”, kurią naudoja visos A klasės muzikos žvaigždės. Kad praėjusių metų „LABAS Festas” buvo neįtikėtino dydžio, išduoda ir faktas, kad jo teritorijoje buvo įkurta net 20 barų. Per pietus prasidėjęs renginys iš viso truko 12 valandų. Pasak festivalio organizatorių, toks sėkmingas festivalio startas įpareigoja antrąjį renginį padaryti dar geresnį.

„Išlaikyti tokį aukštą lygį kaip pernai ar net kilstelti jį aukščiau nebus lengva, tačiau gavę patvirtinimus apie pirmuosius festivalio svečius pradėjome braižyti vėlgi įspūdingo renginio scenarijų”, – žadėjo „LABAS Festo” organizatoriai.

Scenoje – užtikrinta trance žvaigždė

Jau aišku, kad liepos 7-osios vakarą ant Baltijos jūros smėlio tūkstančius žmonių linksmins geriausiems trance muzikos didžėjams ir prodiuseriams pasaulyje priskiriamas ATB.

Andre Tannenbergeriui – toks tikrasis jo vardas – net 14 metų besitęsiančios šlovės galėtų pavydėti daugelis. Vokiečio diskografija išties įspūdinga. Ją sudaro net devyni albumai (naujausias „Distant Earth” pasirodė pernai), keli DVD leidiniai ir per 25 rekordiškai populiarių singlų. Namuose ne vieną platininį ir auksinį diską saugantis atlikėjas iš viso per savo karjerą pardavė keliasdešimt milijonų įrašų.

Prieš 13 metų Andre išleido singlą „9 PM (Till I Come)“, kuris ir iškėlė ATB į pasaulio šokių muzikos elitą. Vos per savaitę ši kompozicija užkopė į pirmąją Didžiosios Britanijos perkamiausių singlų dešimtuko vietą ir daug mėnesių išsilaikė daugelio pasaulio šalių populiariausios muzikos topuose. „9 PM (Till I Come)“ buvo parduota per pusė milijono kopijų ir iki šiol gerbėjai koncertuose maldauja atlikėjo būtent šio hito.

Po šios net pačiam atlikėjui netikėtos sėkmės, atrodo, viskas, prie ko pirštus prikišdavo ATB, virsdavo hitu. Būtent nuo tada populiarusis didžėjus kasmet ėmė leisti vienas kitą lenkiančius singlus. Skirtingose pasaulio šalyse hitais tapusius ATB kūrinius galima vardinti labai ilgai. Lietuvoje ir visame pasaulyje, be jau minėto „9 PM (Till I come)“, dar ilgai topuose karaliavo jo „Don't Stop„, „Killer“, „Let U Go„, „Hold you“, „Ecstasy“, „I Don't Wanna Stop“, „The Summer“, „Summer Rain“, „Believe In Me“, „Feel Alive“, „Long Way Home“, „Wrong Medication“ bei pernai pasirodęs singlas „Move On”.

Bilietai į „LABAS Festą“ kainuoja po 10 ir 40 litų. Juos platina „Bilietų pasaulis”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių