Pereiti į pagrindinį turinį

Rašytoja G. Radvilavičiūtė apdovanota ES literatūros premija

2012-11-23 21:34
Rašytoja G. Radvilavičiūtė apdovanota ES literatūros premija
Rašytoja G. Radvilavičiūtė apdovanota ES literatūros premija / Shutterstock nuotr.

2012 metų Europos Sąjungos (ES) literatūros premija Briuselyje šią savaitę apdovanota lietuvių prozininkė, eseistė Giedra Radvilavičiūtė.

Premija jai skirta už esė rinkinį „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos“, pranešė Kultūros ministerija.Lietuvos rašytoja apdovanota kartu su 11 kitų Europos šalių rašytojų.Knygoje „Šiąnakt aš miegosiu prie sienos“ aprašomi kasdienio gyvenimo įvykiai, iš pažiūros nereikšmingos patirtys.

Rašytoja kalba apie vienatvę, nesugebėjimą palaikyti ilgalaikius santykius, fizinio kūno trapumą, ligas ir buities naštą.ES literatūros premija įsteigta 2009 metais, siekiant atkreipti dėmesį į  Europos šiuolaikinės grožinės literatūros įvairovę, skatinti literatūros sklaidą Europoje ir didinti domėjimąsi kitų šalių literatūra.Premija skiriama rašytojams iš 37 ES programoje „Kultūra“ dalyvaujančių Europos šalių.

Kasmet premijos rotacine tvarka skiriamos 12 naujų, garsėjančių rašytojų iš skirtingų Europos šalių.Premijos laureatams skiriama 5 tūkst. eurų (17 tūkst. litų) piniginė premija ir pirmenybė gauti paramą kūrinio vertimui į užsienio kalbas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų