Pereiti į pagrindinį turinį

Rezidentas iš Berlyno atidarys parodą Lietuvos uostamiestyje

2010-10-22 02:03
Rezidentas iš Berlyno atidarys parodą Lietuvos uostamiestyje
Rezidentas iš Berlyno atidarys parodą Lietuvos uostamiestyje

Klaipėdos „Kultūrpolyje“ reziduojantis menininkas iš Berlyno Manfredas Gipperis penktadienį ten pat pristatys savo koliažų parodą „Palimpsestos“.

Praeityje egzistavę, o šiandien dėl įvairių priežasčių pakeitę savo „veidą“ pastatai, vos įskaitomi kažkada namų fasadus puošusių iškabų pėdsakai, įvairiausios sociumo egzistavimo apraiškos – tai įvairiakalbė miesto archeologija, įdėmiam žvilgsniui atskleidžianti skirtingų laikmečių, tautos istorijos klodus.

Nūnai performuoti, kai kurie išsaugoję istorijos pėdsaką architektūriniai objektai, istoriniai personažai į M.Gipperio kūrinius persikelia iš senų atvirukų, plakatų, laikraščių ir knygų puslapių. Menininko įžvalgų koliažuose istorija traktuojama kaip nesibaigiantis procesas, o šiandiena – tik kaip tranzitinis sustojimas nenuspėjamos ateities link. Analizuodamas šias temas M.Gipperis pasirinko meninę žodžio „palimpsestas“ (gr. palimpsēstos – pakartotinis rašymas ant nuvalyto papiruso ar pergamento) metaforą, kuri leido menininkui vaizdžiai, kartais su nepiktos ironijos doze įprasminti buvusią ir esamą uostamiesčio architektūrinę atmosferą, miesto  kraštovaizdį, čia gyvenusius ir gyvenančius žmones.

M.Gipperio parodos atidarymas ir susitikimas su autoriumi – spalio 22 d. 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kiemo kūrybinėse studijose (Bažnyčių g. 4).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų