R.Treigys per miestus veda „Septintąja gatve“

Užsukti į Klaipėdos Baroti galeriją penktadienį kviečia klaipėdiečio fotomenininko Remigijaus Treigio fotografijų parodos „Septintoji gatvė“ atidarymas.

Nors parodą bus galima apžiūrėti iki gegužės 20-osios, vernisažas intriguoja susitikimu su autoriumi, kuris uostamiestyje savo autorinę ekspoziciją suruošė bene po 10 metų pertraukos. Pastaruosius kelerius metus jis buvo užsiėmęs organizacine veikla - vadovavo Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriui. Pasibaigus kadencijai praėjusį rudenį, fotomenininkas nebesibolotiravo antrąsyk, teigdamas, kad nori atsidėti kūrybai.

Kaip tarė, taip ir padarė. Šiemet kovo 3-iąją Šverine, Vokietijos Meklenburgo-Pomeranijos žemės sostinėje, jis pristatė ten nufotografuotų darbų ekspoziciją.

Pernai du mėnesius - spalį ir lapkritį - fotomenininkas praleido Šverine, neseniai duris atvėrusioje tarptautinėje menininkų rezidencijoje „Klee“. Grįžęs namo, klaipėdietis ruošėsi parodai, kurią buvo įsipareigojęs surengti Šverine. Anot R.Treigio, tai savotiška rezidentūros ataskaita. Juk Vokietijoje jis ne šiaip svečiavosi - ten važiavo fotografuoti. „Užfiksavau tai, kas man dairantis po Šveriną ir jo apylinkes pasirodė patrauklu, - pasakojo fotografas. - Įdomu buvo palyginti. Labai daug panašių dalykų su Klaipėdos kraštu - peizažas, architektūra, net lietus. Man ten būnant labai daug lijo.“

Vokietijoje R.Treigio darbai buvo pristatyti kartu su kitos „Klee“ menininkų namų rezidentės estės Ly Lestberg fotografijomis parodoje „Žvilgsnis iš šalies“. Ji Šverine veikė iki balandžio 25-osios.

Parodoje Klaipėdoje R.Treigys pateiks dar niekur nerodytas fotografijas, sukurtas 2007-2010 m. Darbo „Septintoji gatvė“ kadras įamžintas Niujorke (JAV). Jis tarsi inspiravo autoriaus norą pratęsti kelionę „šia gatve“ skirtingose vietose: Dubline, Estijos Saremo saloje, Vokietijos Sylt saloje, Klaipėdoje... Parodos darbais nesiekiama dokumentaliai atspindėti konkrečias vietas. Autorius palieka žiūrovui erdvę pačiam suformuoti savo kelionę „Septintąja gatve“.

R.Treigio „Septintosios gatvės“ vernisažas - penktadienį 17 val.  Klaipėdos Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių