„Sugrįžimai III“: iš Bikuškio dvaro – į gimtąją Klaipėdą

Lietuvos dailininkų sąjungos „Klaipėdos galerija“ penktadienį klaipėdiečiams pristatys Bikuškio plenero tapybos parodą „Sugrįžimai III“.

Ja meno mecenatų bei kolekcininkų Dalios ir Gintaro Gruodžių Bikuškio dvare organizuojamų plenerų, taip pat šeimos kolekcijos tapybos darbų ekspozicija, jau trečiąsyk atnaujinta ir papildyta, sugrįžta į „Klaipėdos galerijos“ erdves.

Parodos pavadinimas „Sugrįžimai III“ atsirado neatsitiktinai. Gintaras Gruodis gimė, augo, mokėsi Klaipėdoje. Paroda – tai G.Gruodžio savitas, įdomus ir išskirtinis būdas sugrįžti į gimtąjį miestą.

Pirmosios dvi „Sugrįžimų“ parodos Klaipėdoje sulaukė didelio pasisekimo. „Vienos parodos metu pamatyti 15–20 autorių darbus – visuomet įdomu ir naudinga, tokiu būdu lengviau pastebėti skirtingus kiekvieno autoriaus tapybos bruožus, technikas, stilius“, – tvirtino galerijos direktorė Violeta Jusionienė.

Per ketverius metus Dalios ir Gintaro Gruodžių kolekcija pasipildė naujais darbais, o kaip sako kolekcijos savininkai, dailės kūrinys „gyvena“, kai yra matomas, kai juo grožimasi, tai yra – parodose.

Šioje parodoje bus eksponuojami 22 tapytojų darbai, kuriuos kolekcininkų šeima įsigijo pastaraisiais metais.

Šiemet Bikuškio dvare įvyko jubiliejinis, 30-asis tapytojų pleneras. Per tą laikotarpį ten pabuvojo daugiau nei 260 tapytojų iš visos Lietuvos. Tarp jų – klaipėdiečiai A.Jusionis, A.Vosylius, L.J.Jankus, V.Viningas ir kiti.

„Menininkai dvare kuria, bendrauja, pasisemia naujų idėjų. Svarbu, kad vyksta jų ir verslininkų bendravimas, skatinantis žmones „susirgti“ menu, įsigyti darbus arba bent pasižvalgyti į naujas meno tendencijas“, – mano D.Gruodienė.

Paroda „Sugrįžimai III“ lapkričio 12 d. 17 val. atvers duris klaipėdiečiams „Klaipėdos galerijos filiale“ prekybos centre “Herkaus galerija” (Herkaus Manto g. 22, II aukšte). Ten ji viešės iki gruodžio 9-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių