„Švyturio menų doke“ – atradimų savaitgalis

„Švyturio menų doke“ šį savaitgalį pristatomas lietuviškas kinas, elektroninė muzika ir dainuojamoji poezija.

Naujoje Klaipėdos kultūros oazėje - dar trys „pirmieji kartai“: penktadienį įvyks pirmasis kino seansas bei pirmasis elektroninės muzikos vakarėlis, o kitądien startuos ramaus šeštadienio formatui idealus dainuojamosios poezijos renginių ciklas.

R.Čekuolytės filmo premjera Klaipėdoje

„Stiklainis uogienės“ - pirmasis filmas, kartu su Nematomu kino institutu rodomas „Švyturio menų doko“ erdvėse. 2009-aisiais režisierės Ramunės Čekuolytės susukta drama pasakoja apie meilę - atrandamą ir netrukus vėl prarandamą bei dvi moteris, aukojančias savo gyvenimus vienam ir tam pačiam vyrui, nors pastarasis yra per silpnas ką nors nuspręsti.

Per 72 filmo minutes siužete išsiskleidžia meilės trikampis, saistantis pusamžį Dmitrijų, jo žmoną ir gerokai jaunesnę Martą, kuri ilgainiui pavargsta nuo meilužės statuso ir nusprendžia palikti Dmitrijų. Vyriškis pasimetęs, nenori prarasti mylimosios ir vienintelio nesantuokinio vaiko, bet įsipareigojimai, karjeros priklausomybė nuo uošvio, neleidžia palikti šeimos.

Atkeršijusi vienos nakties romanu ir tik dar labiau save įskaudinusi, Marta sugrįžta pas Dmitrijų. Jie vėl lamingi ir nutaria nieko nekeisti. Tačiau likimas sužaidžia jų gyvenimais taip, kaip jam reikia.

Filme „Stiklainis uogienės“ vaidina puikiai pažįstami aktoriai - Edita Užaitė, Romualdas Ramanauskas, Petras Lisauskas, Rokas Gluskinas,  Dalius Skamarakas, Rasa Marazaitė, Inga Šalkauskaitė, Gabrielė Malinauskaitė, Vitalis Purlys.

Filmas „Stiklainis uogienės“ penktadienį prasidės 20 val. Bilietai - po 10 litų, studentams, moksleiviams ir senjorams - po 5 litus.

Elektroninės muzikos naktis

Tą patį vakarą, po kino seanso lauks pirmas „Švyturio menų doko“ vakarėlis, pristatysiantis elektroninę muziką, populiarinančios organizacijos „Partyzanai Netlabel“ atlikėjus bei gyvas „Oro Pagalvių“ vaizdo manipuliacijas.

„Partyzanai Label Showcase“ renginio programoje, be pačių „partyzanų” didžėjų Gvido ir Manto T. bei klaipėdiečio EK iš „Unsound Method” komandos, bus galima taip pat išgirsti ir gyvai savo programą atliksiantį „Golden Parazyth“, kuriam šį kartą talkins klavišininkas „K@”.

Asmeninės kūrybos ritmus pristatys ir pirmą kartą Klaipėdoje pasirodysiantis šiaulietis “Infektion” - jauniausias „Partyzanai Netlabel“ atlikėjas, varijuojantis techno muzikos tradicijomis.

Tai bus ne vienintelis su „Partyzanais“ rengiamas vakarėlis šiais metais. Jau birželio 19-ąją „Švyturio menų doke“ įvyks audiovizualinių menų ciklo „Go Gaga“ renginys, kuriame, be lietuvių, planuojamas ir vokiškai šokių muzikos scenai atstovaujančio Dirk Leyers pasirodymas bei vizualinių manipuliacijų dirbtuvės.

O šį penktadienį „Partyzanai Label Showcase“ vakarėlio pradžia - 22 val., bilietai - po 15 litų.

Išsiilgusiems akustinių gitarų ir poezijos

Šeštadienio vakarą „Švyturio menų doke“ bus galima atsipūsti dainuojamosios poezijos koncerte, kuriame laukia susitikimas su smagiu duetu iš sostinės - Kreivu ir Raimonda bei vietiniu bardų patriotu Jonu Baltoku.

Šių jaunų žmonių muzika, kaip ir jų mąstymas bei pasaulėjauta, neturi ribų, todėl jie kuria įvairių nuotaikų ir stilių dainas. Ir nors Kreivo ir Raimondos duetas gyvuoja vos dvejus metus, jo repertuare jau virš 30 kūrinių. Jonas Krivickas ir Raimonda Pečkytė groja tik savo kūrybos dainas ir savo akustinėse kompozicijose suderina įvairiausias muzikines kryptis, dainuojamosios poezijos kūriniuose įpindami folkloro, džiazo ir net gi roko elementus.

Romantinėmis dainomis, paskanintomis pašėlusiais Juozo Erlicko ir šmaikščiais Rimanto Černiausko tekstais, vilniečius palaikydamas ir brazdindamas gitarą klaipėdietis bardas J.Baltokas bandys prisišaukti pavasarį.

„Kai dirbu, pamirštu viską pasaulyje. Dainuojamoji poezija yra mano gyvenimo darbas, 100 procentų. Jei būnu scenoje, joje būnu visas - mintimis ir širdimi“, - yra sakęs bardas, nuo 2007-ųjų gyvenantis ir kuriantis Klaipėdoje. Jis pažįstamas kaip „Dpoezijos“ vakarų rengėjas, taip pat žinomas ir kaip Lietuvos bardų vienytojas. J.Baltoko įkurta internetinė svetainė www.dpoezija.lt suteikė galimybę pasireikšti dainuojamosios poezijos mėgėjams ne tik iš sostinės, bet ir iš kitų Lietuvos vietų.

Dainuojamosios poezijos vakaras su Kreivu ir Raimonda bei J.Baltoku - šeštadienį nuo 20 val., bilietai - po 10 litų.

Jei dar nežinote, tai „Švyturio menų dokas“ įsikūręs Klaipėdos centre, „Memelio miesto“ teritorijoje (Naujoji Uosto g. 3), įėjimas - iš Šiaurės rago.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių