Tarp G. Petkevičaitės-Bitės medalių laureatų – ir V. V. Landsbergis

Išrinkti šiemetiniai Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai, tarp jų - publicistas, režisierius Vytautas V.Landsbergis, literatūros kritikas Eimutis Valentinas Sventickas, Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas.

Laureatus iš pateiktų kandidatų antradienį slaptu balsavimu išrinko G.Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisija, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunųjų kūrėjų skatinimą ir rėmimą bus apdovanoti Stasys Dailydka, Irena Mikuličiūtė, Audronė Tichanavičienė , Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas.

Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui laureatais tampa Gasperas Aleksa, Norbertas Černiauskas, Jonas Rimantas Klimas, Liudvika Knizikevičienė, Eduardas Vaičius.

Už visuomeniškai aktualią publicistiką apdovanojami Arvydas Guogis, Elena Klingienė, Vytautas V.Landsbergis, prof. Stasė Mikeliūnienė, Violeta Šoblinskaitė-Aleksa.

Už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje laureatais išrinkti Lina Bukauskienė, Izolina Natalija Lingienė, Albina Saladūnaitė, Daiva Šeškauskaitė, Ignotas Valantis.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą ir skleidimą bus apdovanoti Juozas Brazauskas bei Eimutis Valentinas Sventickas.

Seimo apdovanojimas - G.Petkevičiaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“ buvo įsteigtas minint šios rašytojos, Steigiamojo Seimo narės, Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjos 150-ąsias gimimo metines, 2011 metų balandį. Laureatus iš pateiktų kandidatų slaptai išrenka speciali komisija, atminimo medaliai šiemet bus įteikti kovo 18 dieną Panevėžio J.Miltinio dramos teatre.

Iš viso šiemet buvo pateikta kelios dešimtys kandidatų apdovanojimui gauti - šešios kandidatūros filantropinės veiklos, ypač jaunųjų kūrėjų skatinimo ir rėmimo, nominacijai; 17 kandidatų pilietinės iniciatyvos valstybės stiprinimo labui nominacijai; 10 kandidatų savanorystės kultūros sklaidos Lietuvoje nominacijai; 15 kandidatūrų visuomeniškai aktualios publicistikos nominacijai.

Kaip ir pernai, parlamentarizmo tradicijų puoselėjimo ir skleidimo nominacijai kandidatų pateikta nebuvo, tačiau šiais metais vieningu komisijos sprendimu dvi kandidatūros buvo perkeltos iš kitų nominacijų ir pagal savo tematiką priskirtos parlamentarizmo tradicijų puoselėjimo ir skleidimo nominacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių