Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautinių apdovanojimų nominacija įkvėpė grįžti į ZIP FM eterį

2012-09-06 18:22
Tarptautinių apdovanojimų nominacija įkvėpė grįžti į ZIP FM eterį
Tarptautinių apdovanojimų nominacija įkvėpė grįžti į ZIP FM eterį / Organizatorių archyvo nuotr.

Pavasarį su eteriu atsisveikinusi gilios elektroninės muzikos laida „Silence Radio“ grįžta į ZIP FM. Iš naujo debiutuoti radijuje laidos kūrėją Vidį („Silence Music“) paskatino tai, kad „Silence Radio“ tapo pirmąja šalies radijo laida, nominuota „International Radio Festival“ (Tarptautinis radijo festivalis) apdovanojimui gauti.

Pasaulyje plačiausiai paplitusiam ir įtakingiausiam, kaip masinės informacijos priemonė, muzikinio radijo formatui pagerbti skirtas „International Radio Festival“ Šveicarijos mieste Ciuriche rugsėjo 12-16 dienomis įvyks jau trečią kartą. Be apdovanojimų, festivalio rėmuose taip pat organizuojama „verslas verslui“ tipo konferencija bei publikai atviri muzikiniai renginiai.

Festivalyje dalyvauti pakviesti radijo laidų vedėjai ir kūrėjai iš viso pasaulio yra nominuojami trims apdovanojimams – geriausia Šveicarijos radijo laida, geriausia tarptautinė radijo laida bei įvertinimas už gyvenimo pasiekimus.

Įdomu tai, kad radijo stotys kandidatų siūlyti ar kitaip nominacijoms įtakos daryti negali – ilgametę patirtį turintys apdovanojimų rengėjai skiria daug laiko ir jėgų tam, kad patys atrastų įdomiausius radijo projektus visame pasaulyje.

„Silence Radio“ ir ZIP FM šiemet nominuotos greta tokių stočių, kaip britų BBC Radio 1, australų „Ministry of Sound“ bei dar poros dešimčių projektų iš Izraelio, Turkijos, Lenkijos, Suomijos, Singapūro, Austrijos.

Unikali galimybė, suteikiama visiems apdovanojimų nominantams – jų laidos transliacija radijo bangomis ir internetu visame pasaulyje. Taigi ateinantį savaitgalį, rugsėjo 15-ąją, Vidis su „Silence Radio“ klausytojais gyvai pasisveikins iš Ciuricho. Ši būsimos kelionės į Šveicariją dalis, beje, buvo itin svari priežastis į ZIP FM eterį sugrąžinti penkerius metus iki šio pavasario transliuotą laidą laidą.

Tarptautinio festivalio pripažinimas taip pat sustiprino „Silence“, kaip stipraus visame pasaulyje veikiančio muzikinio ženklo, reputaciją. „Silence“ jau ketvirtus metus veikia kaip leidybinė kompanija, atlikėjų vadybos agentūra, renginių organizatorius, taip pat – radijo laida.

Muzikinis ženklas ir jo atstovaujami atlikėjai – sėkmingiausias lietuviškos muzikos eksportas, atpažįstamas ir sėkmingai veikiantis Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje, Japonijoje. „Silence“ atstovaujami atlikėjai Mario & Vidis, Mario Basanov, Jazzu, Leon Somov, „Downtown Party Network“ pasirodo geografinėse latumose nuo Džakartos (Indonezija) iki San Paulo (Brazilija), nuo Berlyno (Vokietija) iki Novosibirsko (Rusija).

Atsinaujinusios „Silence Radio“ premjera – rugsėjo  7-ąją, penktadienį, 21 val. „ZIP Clubbing“ tvarkaraštyje laida tilpo iškart po savaitgalių madas diktuojančios „Manfredas on Air“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų