Uostamiesčio choristai skina laurus

Tradicija tampančios gimnazijos „Ąžuolynas“ mišraus choro „Atžalynas“ pergalės vėl garsina Klaipėdos miestą.

Balandžio 6 dieną Respublikiniame vidurinių mokyklų ir gimnazijų mišrių chorų konkurse „Dainuok ir keliauk“, kuris įvyko Kaune, uostamiesčio moksleiviai laimėjo pirmą vietą.

Nuo 2001 metų organizuojamame konkurse „Atžalyno“ choras aukščiausius laurus skina jau ketvirtą kartą.

Šiais metais konkurse dalyvavo 10 chorų iš visos Lietuvos. Šįkart klaipėdiečiais pasižymėjo net du kartus – „Vydūno“  vidurinės mokyklos mišrus choras, vadovaujamas Ingridos Bertulienės, pelnė antrą vietą. Treti liko Biržų „Saulės“ gimnazijos auklėtiniai.

„Atžalyno“ choro vadovė Dalia Pilipavičienė didžiuojasi iškovota pergale ir drauge su auklėtiniais laukia dienos, kai paaiškės, koks piniginis prizas atiteks jauniesiems choristams.

„Pagrindinė konkurso dovana – pinigai, skirti viso kolektyvo kelionei į pasirinktą užsienio šalį. Šiandien dar nėra aiški tiksli suma, tačiau 37 konkurse dalyvavę moksleiviai be galo džiaugiasi iškovota pergale ir būsima išvyka“, – kalbėjo D. Pilipavičienė.

Anot jos, šis laimėjimas – didžiulis stimulas vaikams ir toliau atkakliai dirbti bei siekti užsibrėžtų  tikslų.

„Tokie renginiai – nepaprasta patirtis moksleiviams. Jų metu susipažįstame su bendraminčiais, įdomiai praleidžiame laiką, patiriame nuotykių ir įgyjame daugybę įspūdžių“,  – sakė choro vadovė.

D. Pilipavičienei antrino ir „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė, sakydama, kad reta tokių mokyklų, kuriose vaikai lieja ašaras nepatekę į chorą.

„Mūsų dainorėliai ir jų vadovė  – mokyklos bei viso miesto pasididžiavimas. Tikimės, kad choras „Atžalynas“ ir ateityje liks toks pats profesionalus bei džiugins uostamiestį aukštais įvertinimais muzikos srityje“, – kalbėjo mokyklos  direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zurnalistei

zurnalistei portretas
Tai gal reiketu daugiau informacijos pateikti apie si rengini ? Kur vyko , kiek choru dalyvavo , is kur atvyko, kas kokia vieta uzeme ir t.t
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių