Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio jaunimo „Kultūros namuose“ – susitikimai su menininkais

2012-01-06 01:53
Uostamiesčio jaunimo „Kultūros namuose“ – susitikimai su menininkais
Uostamiesčio jaunimo „Kultūros namuose“ – susitikimai su menininkais

Penktadienio vakarą nusiteikusius pabendrauti su menininkais kviečia užsukti neseniai Klaipėdoje atidaryta nauja galerija, pristatanti jaunuosius kūrėjus.

Prieš Naujuosius atrakinusi jaunųjų menininkų galerijos „Kultūros namai: menas ir kava“ duris, Klaipėdos jaunimo kultūrinė organizacija „Kultūros raktas“ pradeda susitikimų ciklą su jaunaisiais menininkais.

Kaip aiškino „Kultūros rakto“ atstovė Rūta Raišutytė, šių susitikimų tikslas – supažindinti visuomenę su jaunaisiais kūrėjais ir jų darbais. Neformalioje, neįpareigojančioje aplinkoje, kur nevaržoma pokalbių forma bus galima pabendrauti su autoriumi, norima, kad susirinkusieji padiskutuotų apie jo darbus, pasidalytų patirtimi. „Kiekviename susitikime dalyvaus profesionalus meno atstovas, kritikas, kuris pristatys ir įvertins jaunojo kūrėjo darbus. Tai suteiks galimybę menininkui įgyti naujų žinių, būti įvertintam ir kaupti asmeninės patirties bagažą, įsitraukiant į meno lauką“, – mano susitikimų organizatoriai.

Šiuo metu galerijoje eksponuojami septynių skirtingų autorių tapybos, grafikos, fotografijos, medžio drožybos, žalvario juvelyrikos, floristikos, literatūros darbai. Kiekviena meno sritis yra labai skirtinga, todėl norima ją pristatyti įdomiai ir netradiciškai. Susitikimai vyks ne tik pokalbių forma, bus ir edukaciniai, o knygų gerbėjus burs ir literatūriniai vakarai.

Visi susitikimai bus pripildyti įvairiais muzikos garsų, kuriuos skleis jaunieji Klaipėdos atlikėjai.

Sausį planuojami personaliniai ir grupiniai susitikimai.

Sausio 6 d. 18 val. – vakaras su menininku Gediminu Bytautu (nuotraukoje). Tai kūrėjas, pasižymintis kūrybiniu universalumu. Užsiima tapyba, grafika, rašo eilėraščius ir pjeses. Galerijoje eksponuojami autoriaus grafikos darbai bei du poezijos rinkiniai „Mano paties evangelija“ ir „Už stiklo sienų“.

Pirmajame ciklo renginyje dalyvaus poetas, fotografas ir knygų leidėjas Antanas Stanevičius, gitara gros Andrius Archipovas bei kiti jaunieji atlikėjai. 

Kitas susitikimas „Kultūros namuose“ – sausio 13 d. 18 val. Puiki proga geriau susipažinti su jaunąja floriste Simona Vaškyte bei meninės kalvystės meistru Povilu Moniu.

Klaipėdos jaunųjų menininkų „Kultūros namai: menas ir kava“ įsikūrę Tiltų g. 3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų