Uostamiesčio publiką stebins neįgaliųjų meno trupė iš Kinijos

Gegužės 1-ąją Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyks unikalus šokio ir gyvos muzikos pasirodymas „My Dream“, kurį surengs milijonus žmonių sužavėjusi Kinijos neįgaliųjų meno trupė iš Pekino.

Kinijos neįgaliųjų meno trupės atlikėjai laikomi ne tik kinų, nuo senų laikų garsėjančių ypatingais fiziniais gebėjimais, bet apskritai žmogaus galimybių ambasadoriais. Visus numerius atlieka talentingi kinų artistai, kuriems teko patirti dramatiškų permainų gyvenime dėl fizinių traumų, klausos ar regos negalios. 2007-ųjų vasarą Kinijos neįgaliųjų meno trupės nariai buvo tituluoti „UNESCO menininkais už taiką“.

Pasak meno kritikų, šios trupės nariai parengia neįtikėtinai aukšto lygio estetinius reginius. Savo pasirodyme atlikėjai tapybiškomis ir plastiškomis kompozicijomis atkartoja budistinius įvaizdžius, nukelia į tradicinę kinų operą, pažeria kvapą gniaužiančių kovos triukų, koncertuoja.

Į Lietuvą atvykstantys Kinijos neįgaliųjų meno trupės 35 nariai nepamirštamų emocijų ir įspūdingo reginio ištroškusius lietuvaičius ketina apstulbinti ypatingu jautrumu ir skirtingų meninių gebėjimų sinteze. Puikiai jaučiantys muzikos virpesius kurtieji daugiausia šoka ir vaidina, o ypač jautrią klausą turintys aklieji – groja ir dainuoja.

77 šalis aplankę artistai Lietuvoje pristatys programą, jungiančią populiarius Rytų Azijos ir šiuolaikinius scenos menus. Kiekvienas daugiau kaip du dešimtmečius kuriančios Kinijos neįgaliųjų meno trupės pasirodymas – tai unikalus kūno plastikos, judesio ir garso derinys, kurį papildo išraiškingi kostiumai bei scenos šviesų šou.

Klausos, regos, kalbos ar kitokia fizinė negalia nepakirto nė vieno trupės atlikėjo vidinio ryžto tobulėti. Išlavinę ir išlaisvinę prigimties jiems dovanotus talentus, jie surengia įspūdingiausius pasirodymus, pribloškiančius ir pelnančius milijonų žmonių simpatijas visame pasaulyje. 2008-aisiais vykusiose Pekino olimpinėse žaidynėse buvo pristatyta speciali jų „My Dream“ programa, pakerėjusi tiek ją stebėjusias pasaulinio garso muzikos ir sporto įžymybes, tiek tarptautinės politikos grandus. Trupė neseniai baigė didelį turą po Kanadą ir JAV – pasirodymus surengė Toronte, Monrealyje, Las Vegase ir Los Andžele.

Pasaulyje didžiulio dėmesio sulaukusi programa „My Dream“ pirmą kartą buvo parodyta 2000-aisiais. Garsusis šios trupės šokis „Thousand-hand Bodhisattva“, sinchroniškais rankų judesiais kuriantis Budos paveikslą, demonstruoja absoliučią jo atlikėjų judesio bei vidinio pasaulio harmoniją. „Youtube“ kanale šio šokio vaizdo įrašas peržiūrėtas daugiau nei 10 mln. kartų, garsaus kino filmo „Baraka“ kūrėjai jį panaudojo penkerius metus visuose penkiuose žemynuose filmuodami savo paskutinį darbą „Samsara“ (2011).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių