Vagys netyčia pavogė tigrą ir du kupranugarius

Rytų Kanadoje vagys pavogė sunkvežimį su priekaba, nežinodami, kad jais keliauja tigras Jonas ir du kupranugariai – Toddas ir Seanas, rašo lrt.lt.

Trys gyvūnai kartu su automobiliu buvo pavogti pakeliui į Bowmanville`io zoologijos sodą, esantį netoli Toronto, kai juos transportavęs vairuotojas sustojo nakčiai Kvebeko provincijoje, teigė zoologijos sodo direktorius Michaelis Hackenbergeris.

 

„Mes nerimaujame, kad gyvūnai paskutinį kartą girdyti 23 val., o tai buvo daugiau kaip prieš 12 valandų. Be to, Kanadoje dabar karštos dienos, tad jei priekaba nebus tinkamai vėdinama, gyvūnams kils pavojus“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė M. Hackenbergeris.

Kalbėdamas telefonu pakeliui į Kvebeką, kur jis keliavo su medikamentais gyvūnams, jei jie atsirastų, zoologijos sodo direktorius pridūrė: „Kuo ilgiau tai tęsis, tuo mažiau šansų gyvūnus atgauti“.

M.Hackebergeris teigė, kad visi trys gyvūnai yra „žavūs“ ir „draugiški“, o kupranugariai, kuriais buvo jodinėjama, yra kaip prieraišūs arkliai.

Anot jų, Jonas, sveriantis apie 180 kilogramų, yra dresuotas ir draugiškas. Jis buvo gabenamas narve, uždarytas už kelių durų.

„Bet jis vis dėlto tigras“, – įspėjo jis.

Zoologijos sodo direktorius taip pat teigė, kad gyvūnai gali mirti dėl dehidratacijos, jei greitai negaus vandens.

M. Hackenbergeris teigė nemanantis, kad vagių taikiniais buvo gyvūnai, o regione, kur įvykdyta vagystė, pasitaikė kitų panašių nusikaltimų.

„Nemanau, kad vagys numanė, kas buvo viduje“, – teigė jis.


Šiame straipsnyje: pavogė kupranugarius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių