Pereiti į pagrindinį turinį

Aktorė R. Zdanavičiūtė švenčia 90 metų sukaktį

G. Lukoševičiaus nuotr.

Viena žymiausių pirmosios kartos Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorių Regina Zdanavičiūtė švenčia 90 metų jubiliejų. Šia proga aktorę sveikino miesto valdžia, kolegos ir panevėžiečiai.

Po sunkios ligos R. Zdanavičiūtė dienas leidžia senelių  globos namuose. Aktorė sako esanti sujaudinta kolegų dėmesio ir gerų žodžių. Ji prisimena ir režisierių  Juozą Miltinį bei nesigaili pasirinkusi  aktorystę.

„Nesigailiu dėl to, kad buvome draugai. Visi mes būdavome ir abejingi, ir nepatenkinti, kad mus sakydavo pastabas. Jis pats juokdavosi, pats reaguodavo ir mes juokdavomės. Pamažu pripratome, o paskui pradėjome gailėtis. Verkiau, kai jis mirė, verkiau, nes tikrai gaila buvo“, – kalbėjo aktorė R. Zdanavičiūtė.

J. Miltinio studiją R. Zdanavičiūtė pradėjo lankyti būdama mokykloje. Atėjusi į Panevėžio teatrą 1943 metais, aktorė scenai atidavė šešiasdešimt vienerius metus, sukūrė per dešimt vaidmenų kine, daugiau nei šimtą – teatre.

„Dabar jos pasigendame, ji buvo kultūros cementas,  inteligentiška, aristokratiška, , taktiška, supratinga“, – sakė J. Miltinio dramos teatro direktorius Romualdas Vikšraitis.

Aktorė R. Zdanavičiūtė bus pagerbta ir Juozo Miltinio palikimo studijų centre, bus rodomas apie ją sukurtas filmas, atidaryta paroda „Scenos ir gyvenimo aristokratė“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų