Aktorius R. Adomaitis mini 85-metį

  • Teksto dydis:

Teatro ir kino aktorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Regimantas Adomaitis šiandien švenčia 85-metį.

„Man didelė garbė pasveikinti Jus, vieną žymiausių ir mėgstamiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, jubiliejinio gimtadienio proga ir padėkoti už ilgametį indėlį į mūsų šalies kultūrą ir meną, už legendinius vaidmenis. Jie visiems laikams liks mūsų teatro, kino ir visos kultūros istorijoje. Ačiū Jums, gerbiamas Aktoriau, už pasišventimą savo profesijai ir pašaukimui, meilę scenai ir žiūrovui. Leiskite palinkėti Jums stiprybės ir šviesių dienų“, – sveikindamas aktorių sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Prezidento Gitano Nausėdos sveikinime rašoma, kad jau kelios Lietuvos kartos žavisi R. Adomaičio aktorystės meistryste ir išskirtiniu santykiu su žiūrovais. Pasak šalies vadovo, R. Adomaitis yra menininkas, kuriam svarbi kūrėjo tiesos, nuoširdumo ir intelektualumo misija, o tai matydami gerbėjai dovanoja savo ištikimybę.

„Didieji Jūsų vaidmenys teatrų scenose ir kino juostose yra tapę mūsų savasties, bendro žvilgsnio į istorinius pasakojimus pamatu. Tai – dažnai nepasikartojantis bruožas, tad neabejotinai ir ateities kartoms liksite teatro ir kino kokybės standartu“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo aktoriui už šias neišdildomas patirtis, taip pat už kasdienio bendruomeninio ir visuomeninio telkimo pavyzdį ir palinkėjo gyvenimiškos energijos, laimės ir sveikatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gille

Gille portretas
Pagarba

Anonimas

Anonimas portretas
SVEIKINAM SVEIKINAM SVEIKINAM--puikus aktorius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių