Pereiti į pagrindinį turinį

Alsuoja Himalajų dvasia

2006-01-27 09:00

Alsuoja Himalajų dvasia

Iki vasario 10-osios Baroti galerijoje (Aukštoji g. 3/3a) veikia egzotikos ir paslapties sklidina vilniečio teisininko, politiko, verslininko ir aistringo keliautojo Algirdo Kumžos fotografijų paroda “Himalajai”.

Laisvalaikiu keliaudamas ir daug fotografuodamas, parodos autorius išmaišė Azijos šalis - Tailandą, Kambodžą, Japoniją, Indiją, Šri Lanką, Nepalą ir Tibetą. Tibete buvo net tris kartus, Nepale - septynis. Keliaudamas jis fotografavo piligrimus šventajame Kailašo kalne, budistų religines apeigas, klajoklių buitį ir Himalajų viršūnes...

Neseniai A.Kumža išleido knygą „Himalajai. Vienos ekspedicijos dienoraštis“, kurioje vaizdingai pasakoja apie tai, kaip kartu su Lietuvos alpinistais kopė į vieną aukščiausių pasaulio viršūnių - Sisia Pangmą (8047 m).

Jo žygį lydėjo pūgos, grėsmingi ledo plyšiai ir Nepalo maištininkų pinklės. Pakeliui į viršūnę keliautojas rašė dienoraštį - stebėtinai atvirą, kupiną netikėtų detalių ir subtilaus humoro.

Baroti galerijoje eksponuojamos dvi dešimtys A.Kumžos bene įdomiausių fotografijų, kuriose užfiksuoti jo įspūdžiai keliaujant po Himalajus. Parodoje, kaip ir skaitydami jo knygą, tarsi keliaujame kartu su autoriumi: regime besišypsančius ir mįslingus to krašto gyventojų veidus, dairomės į neaprėpiamas kalnų platumas, girdime atidundančias sniego lavinas ir palaimingai mėgaujamės saldžiu laisvės pojūčiu.

Parodą Klaipėdoje A.Kumža surengė pirmąsyk, o Vilniaus galerijose jau ne kartą yra eksponavęs savo fotografijas. Jų teko matyti ir žurnaluose, tačiau „gyvai“ – dar įdomiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų