Pereiti į pagrindinį turinį

Alytuje vykstančiame teatrų festivalyje „Tegyvuoja komedija“ – aštuonios premjeros

2013-11-09 12:26
O.Koršunovo teatras sezoną pradės premjera „Julijus Cezaris"
O.Koršunovo teatras sezoną pradės premjera „Julijus Cezaris" / Shutterstock nuotr.

Penktadienį Alytuje prasidėjusiame antrajame profesionalių Lietuvos teatrų festivalyje „Tegyvuoja komedija“ bus parodyti 16 spektaklių, iš kurių aštuoni – premjeriniai.

Iš viso daugiau kaip dvi savaites truksiančiame festivalyje dalyvauja 14 teatrų iš visos Lietuvos. Pagrindinis festivalio akcentas, kaip sakė Alytaus teatro, organizuojančio festivalį, meno vadovas Arvydas Kinderis, yra nauji spektakliai.

„Jeigu pernai buvo daug žinomų spektaklių, pastatytų seniai, tai šiemet net aštuonios premjeros, kurias atveža įvairūs Lietuvos profesiniai teatrai“, – BNS sakė festivalio komisijos narys A. Kinderis.

Festivalį pradėjo Valentinio Masalskio režisuotas Klaipėdos jaunimo teatro gatvės vaidinimas „Žinia“.  Atidarymo vakarą parodyta Panevėžio J. Miltinio dramos teatro premjera „Kulkos virš Brodvėjaus“ (rež. Dainius Kazlauskas).

Festivalio finalinis akordas – lapkričio 23 dieną „Kitokio teatro“ pastatytas Roko Radzevičiaus miuziklas „Pranašas: kartokite myliu!“.

Kaip sakė Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė apie šį miuziklą, „muzika ir teatras yra grandis, kuri yra labai priimtina žiūrovui“. Vienas įdomių akcentų, anot direktorės, kad visi festivalio spektakliai apie meilę.

Festivalyje dalyvauja Valstybinis jaunimo teatras, Kauno kamerinis teatras, Nacionalinis Kauno dramos teatras, Kauno mažasis teatras, Klaipėdos dramos teatras, Lietuvos rusų dramos teatras, Alytaus miesto teatras, Šiaulių dramos teatras, Šilutės kamerinis teatras, Cezario grupė, „Domino“ teatras.

Festivalio komisija, kuriai vadovauja teatrologė, mokslų daktarė Rasa Vasinauskaitė, išrinks geriausią režisierių, aktorių, aktorę ir geriausią spektaklį. Publika taip pat apdovanos savo numylėtinį, dar viena nominacija bus įteikta už nuopelnus menininkui, kilusiam iš Dzūkijos regiono.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų