Pereiti į pagrindinį turinį

Atvažiuoja Juozo Miltinio dramos teatras iš Pavevėžio

2003-05-02 09:00

GASTROLĖS

Atvažiuoja Juozo Miltinio dramos teatras iš Pavevėžio

Pripildykite pavasarėjančias erdves prasmingais vakarais teatre! Juolab kad gegužės 9,10 ir 11 dienomis Klaipėdos dramos teatre gastroliuos Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras.

“Svarbiausias teatro gyvybės šaltinis yra žiūrovas - visi tie, kurie išsiilgę tikro jausmo, prasmingo žodžio ir dosnių aktorių širdžių, - teigia Juozo Miltinio dramos teatro vyriausioji administratorė Beatričė Miškinienė. - Mums jau tapo gražia tradicija kasmet aplankyti uostamiesčio publiką. Vėlgi atvažiuojame su naujausiais ir įdomiausiais spektakliais. Ateikite, pamąstykite ir įvertinkite. Pasukime gyvenimo ratą scenoje kartu!”

Dramatiškame troškimų verpete

Gegužės 9-ąją 18 val. panevėžiečiai parodys vieną populiariausių amerikiečių dramaturgo T.Viljamso pjesių “Geismų tramvajus”, režisuotą R.Vikšraičio.

Dviejų dalių drama “Geismų tramvajus” - tai dvasiniai herojų išgyvenimai, asmenybės susikurtų iliuzijų ir troškimų konfliktas su tikrove. Nerealizuotų meilės, neįgyvendinamų troškimų verpete sukasi pagrindinė pjesės herojė Blanša. Tarp sesers ir savo vyro įstrigusi Stela. Vulgarusis ir brutalusis Stenlis Kovalskis bando sustatyti seserų gyvenimus į realybės ribas...

Pjesė parašyta 1947 metais, bet ji visada jaudins jautrų, mąstantį žiūrovą, kuris ir pats dažnai ieško savo vietos žemėje.

Sudėtingą Blanšos vaidmenį sukūrė aktorė L.Kondrotaitė, už jį Rokiškio profesionalių teatrų festivalyje pelniusi geriausio pagrindinio moters vaidmens atlikėjos apdovanojimą. Kituose vaidmenyse - E.Koriznaitė, R.Jovas, A.Preidytė, V.Fijalkauskas, L.Sėdžius, E.Kačinskas.

Kvapą gniaužiantis meilės nuotykis

Gegužės 10 d. 18 val. scenoje - trijų dalių N.Saimono komedija “Paskutinysis iš aistros kamuojamų meilužių”. Režisierius - G.Gabrėnas.

N.Saimonas - šiuolaikinis amerikiečių dramaturgas. Didžiausios šlovės susilaukė jo komedijos, kuriose išjuokiami sumiesčionėję miestiečiai, jų elgsena ir papročiai.

Komedijoje “Paskutinysis iš aistros kamuojamų meilužių” pasakojama apie pasiturintį niujorkietį, vidutinio amžiaus vyrą, kuris užsimano patirti “kvapą gniaužiantį” meilės nuotykį. Žuvies restorano savininkui lemta patirti nelengvus, net žeminančius išbandymus. Veiksmo eigoje paaiškėja, kad šis niujorkietis visiškai nepažįsta gyvenimo, kuris verda už restorano sienų, už pasiturinčių draugų rato ribų. Trys pretendentės į keistoką meilės objektą moko jį paprasčiausių gyvenimo tiesų. Galiausiai gabus meilužis įvaldo savo mokytojų patarimus, atsisako savo vidinių keistenybių ir tampa geidžiamiausiu meilužiu, kviečiančiu į pasimatymą net savo žmoną.

Spektaklyje vaidina A.Keleris, A.Preidytė, E.Koriznaitė, L.Kondrotaitė.

Jaudinanti melodrama su Donatu Banioniu

Gegužės 11-ąją 18 val. klaipėdiečiai pamatys dviejų dalių melodramą - K.Rapoporto “Toliau - tyla”, kurią režisavo Juozo Miltinio dramos teatro aktorius A.Keleris.

Spektaklyje vaidina net dvidešimt keturi skirtingų kartų Panevėžio teatro aktoriai. Pagrindinius - senųjų Kuperių - vaidmenis sukūrė Regina Zdanavičiūtė ir Donatas Banionis.

Melodrama “Toliau - tyla” jaudina įvairaus amžiaus žiūrovus, nes spektaklyje gvildenamos temos yra artimos ir suprantamos kiekvienam.

Pjesės centre - amžinas tėvų ir vaikų konfliktas. Senieji Kuperiai - Liusi ir Barklėjus - pragyvenę net 50 metų kartu, priversti išsiskirti. Paaukoję savo gyvenimus vaikams, dėl nesumokėtų skolų praradę namus, jiedu turi tenkintis tik trumpais telefoniniais skambučiais ir maloniais jaunystės prisiminimais. Spektaklio pabaigoje abu susitinka vienoje Niujorko kavinėje, kur lankėsi savo medaus mėnesį...

Šiltų ir prasmingų vakarų su J.Miltinio dramos teatru! - linki panevėžiečiai uostamiesčio publikai ir primena, kad bilietus į jų spektaklius galima įsigyti Klaipėdos dramos teatro kasoje kasdien, išskyrus pirmadienį, nuo 10 iki 14 ir nuo 16 iki 18 val. Bilietų kainos - 10,12 Lt, moksleiviams, studentams, pensininkams ir grupėms daugiau nei 10 asmenų - 8 Lt. Kasos tel.: 31 44 53.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų