Pereiti į pagrindinį turinį

Atvyksta Didysis Kinijos cirkas

2006-11-24 09:00

Atvyksta Didysis Kinijos cirkas

Gruodžio mėnesį į Lietuvą ir Klaipėdą atvyksta Didžiojo Kinijos cirko artistai, visą pasaulį stebinantys įspūdingu šou, triukų sudėtingumu, tobula judesių technika ir neregėtu lankstumu. Žiūrovų laukia nepakartojamas reginys, fantastiški triukai ir neribotų žmogaus galimybių įrodymas.

Gniaužia kvapą

Kinijos cirkui daugiau nei 2000 metų. Cirko meną Kinijoje šiandien net vadina aštuntuoju pasaulio stebuklu.

Didžiojo Kinijos cirko arenos išdėstymas primena teatrą: scena, o prieš ją – vietos žiūrovams.

Kinų cirke galima išvysti akrobatų, žonglierių, ekvilibristų pasirodymus. Tačiau jame nėra klounų ir gyvūnų dresuotojų. Čia gyvūnais persirengia patys artistai.

Beveik visuose kinų cirko pasirodymuose dalyvauja vaikai ir paaugliai. Suaugusieji jiems tik padeda.

Būsimieji cirko artistai pradedami mokyti specializuotuose internatuose nuo penkerių. Sulaukę 10-12 metų, jaunieji atlikėjai jau tampa profesionalais, turi laureatų ir prestižinių cirko konkursų bei festivalių diplomantų vardus.

Dauguma kvapą gniaužiančių numerių, kuriuos atlieka kinų cirko artistai, neįveikiami nė vienam kitam pasaulio cirko atlikėjui.

Laikomas unikaliu

Nepakartojamą įspūdį palieka oro akrobatai, kurie po kupolu sklando tarytum paukščiai. Nieko panašaus nepamatysi nei tradiciškame rusų, nei ekstremaliame amerikietiškame, nei europietiškame cirke. Išties nedaugelis pasaulyje gali pakartoti jų atliekamus triukus.

Vizitine kortele vadinamas kinų cirko numeris – “Mergaitės su lėkštelėmis”. Artistės rankose laiko po tris strypus, ant kurių galų sukasi lėkštelės. Tuo pat metu jos iš savo kūnų stato trijų aukštų piramides ir atlieka kitus neįtikėtinus triukus.

Tačiau vienas bene labiausiai įsimenantis Didžiojo Kinijos cirko artistų pasirodymas – mažų mergaičių atliekami sudėtingi akrobatiniai judesiai su šimtais degančių žvakių rankose. Šios mažos artistės žavi nepaprasta plastika, lankstumu ir fantastiška lygsvara. “Etiudas su degančiomis žvakėmis” pasaulyje pripažintas unikaliu.

Stebina ir žavi

Neatsiejama Kinijos cirko dalis – kovos menai. Artistai taip išmoksta valdyti savo kūną, kad net ir atlikdami pačius sudėtingiausius triukus nejaučia skausmo. Žongliravimas aštriomis ietimis, storomis medinėmis lazdomis, metalo plokštėmis, smailiais kardais, vinys, stiklo valgymas, šokinėjimas per šokdynę ant galvos - tai tik dalis triukų, atskleidžiantys ilgo ir nelengvo darbo rezultus. Fiziškai ir dvasiškai treniruoti kūnai stebina ir žavi.

Pasakiškai gražioje cirko programoje tai pat bus galima pamatyti ir linksmus žaidimus su skrybėlėmis, šuolius per lanką, šokdynes, auksinių liūtų šokį, senovinius Kinijos magijos triukus...

Didžiojo Kinijos cirko gastroles Lietuvoje organizuoja Vilniaus koncertinė agentūra “Klasikos projektai”. Kinų cirko pasirodymas Klaipėdoje – Žvejų rūmuose gruodžio 19-ąją 18 val. Bilietus jau galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose ir internetu www.tiketa.lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų