Pereiti į pagrindinį turinį

Autoportretų parodoje – žinomų Lietuvos tapytojų veidai

Stop kadras

Klaipėdos galerija pristato parodą „Autoportretai“ iš privačios Vidmanto Martikonio „Autoportretų“  kolekcijos. Ekspozicijoje – žymių 39 šiuolaikinio meno tapytojų ir praėjusių dešimtmečių kūrėjų meno kūriniai.

Klaipėdos galerijos vadovės Violetos Jusionienės teigimu, ekspozicijoje yra iškilių šalies dailininkų autoportretų, tarp jų ir Vlado Karatajaus, Algimanto Jusionio, Arvydo Šaletinio, Šarūno Saukos ir kitų.

Tai tik nedidelė dalis darbų iš gausiausios Lietuvoje V. Martikonio autoportretų kolekcijos. Per tryliką metų kolekcininkas jų sukaupė daugiau kaip du šimtus. Jis sako,kad pradėjęs kolekcionuoti meno kūrinius, pastebėjęs, jog perka juos chaotiškai todėl nusprendė apsibrėžti.

„Autoportretas – žmogaus vidinė būsena perteikta tapyboje, naudojant savo atlikimo techniką ir kūrybos braižą. Žinoma, autoportretas taip pat parodo, kaip save mato pats autorius“, – sakė kolekcininkas V. Martinkonis.

Jo kolekcijoje yra ne tik tapyti autoportretai, bet ir skulptūros, keramikos dirbiniai ir net karpinys. O Jono Meko autoportretas – 8 milimetrų kino juostelėje.

Kai kurie menininkai, pavyzdžiui, Vladas Karatajus, profesorė Laima Oržekauskienė autoportretus sukūrė kolekcininko prašymu.

V. Martikonio „Autoportretų“ paroda Klaipėdos galerijoje – iki gegužės 19 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų