Baltijos kelio 30-mečiui – specialus grojaraštis

Baltijos kelio 30-mečiui išleistas specialus grojaraštis, pranešė Vyriausybės kanceliarija.

Trečiadienį muzikos klausymosi platformoje „Pakartot.lt“ paskelbtame grojaraštyje – 35 įvairaus stiliaus dainos, skambėjusios prieš 30 metų, tarp jų – Baltijos šalių himnu vadinama trikalbė „Bunda jau Baltija!“, sukurta Latvijos kompozitoriaus Boriso Rezniko.

Čia taip pat įtrauktos Vytauto Kernagio, Gyčio Paškevičiaus, Marijono Mikutavičiaus, Ievos Narkutės, „Foje“, „Anties“ bei kitų grupių ir atlikėjų dainos.

Iniciatyvos autorius, Lietuvos įvaizdžio grupės vadovas Marius Gurskas pabrėžia, kad grojaraštyje yra ne tik dainos, prieš 30-metį budinusios šalių laisvės siekį, bet ir vėlesnės, apimančios tėvynės, patriotiškumo temas.

„Dauguma grojaraščio kūrinių dabartiniams trisdešimtmečiams suteiks galimybę susipažinti su to laikotarpio muzika ir jos dvasia, skatins branginti laisvę, puoselėti ją“, – pranešime cituojamas M. Gurskas.

Baltijos kelias vyko 1989 metų rugpjūčio 23 dieną, kai du milijonai lietuvių, latvių ir estų susikibo gyva grandine. Ši taiki akcija buvo skirta Europą padalijusio ir Baltijos šalių nepriklausomybę panaikinusio Molotovo-Ribentropo pakto 50-mečiui paminėti.

Rugpjūčio 23 dieną visoje Lietuvoje vyks Baltijos kelio 30-mečiui skirti renginiai.

Baltijos kelias įtrauktas į UNESCO Pasaulio atminties sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių