Bibliotekoms papildomai skirta 346 tūkst. eurų knygoms ir kitiems leidiniams įsigyti

  • Teksto dydis:

Šiais metais bibliotekoms papildomai skirta 346 tūkst. eurų naujoms knygos ir kitiems leidiniams įsigyti, antradienį pranešė Kultūros ministerija.

Ji teigė perskirsčiusi numatytus 2021 metų asignavimus tarp priemonių ir padidino juos viešųjų bibliotekų fondams formuoti.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į Lietuvos leidėjų asociacijos, Lietuvos bibliotekininkų draugijos, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos ir Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos kreipimusis.

„Suprantame bibliotekininkų bei leidėjų nerimą šiomis sudėtingomis sąlygomis. Todėl ėmėmės priemonių, kad bibliotekų fondai sunkmečiu nenukentėtų ir galėtų būti toliau gausinami kokybiškomis knygomis ir spaudiniais“, – sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Iš viso viešųjų bibliotekų fondams formuoti šiemet bus skiriama 2,658 mln. eurų. Tai  maždaug 15 proc. daugiau nei skirta bibliotekų fondams formuoti pernai, neskaitant dėl COVID-19 pandemijos papildomai 2020-aisiais skirtų lėšų.

„Papildomai šiems metams skirti 346 tūkstančiai eurų leis lengviau išgyventi šį nelengvą etapą leidėjams, kuriems dėl pandemijos teko uždaryti knygynus, atšaukti knygų pristatymus, susitikimus su skaitytojais, perkelti ir gilias tradicijas turinčios Vilniaus knygų mugės datą. Bibliotekoms papildomos lėšos padės toliau tęsti savo misiją šviesti, lavinti visuomenę, neatsilikti nuo leidybos tendencijų, o skaitytojams – net ir sunkiu metu atgaivos ieškoti literatūroje“, – sakė kultūros viceministrė Daina Urbanavičienė.

Lietuvoje veikia apie 1240 viešųjų bibliotekų, iš jų beveik 1000 – kaimo vietovėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių