Pereiti į pagrindinį turinį

„Bliuzo naktyse“ užgros net konteineriai

2011-06-29 15:59
„Bliuzo naktyse“ užgros net konteineriai
„Bliuzo naktyse“ užgros net konteineriai / Organizatorių nuotr.

„Bliuzo naktys“ šiemet pirmą kartą nušvis nauju ekologiškumo atspalviu.

 Šį savaitgalį Varniuose, prie Lūksto ežero vyksiančiame festivalyje skambės ne tik muzikantų balsai, bet ir šiukšlių konteinerių skleidžiamos melodijos. Specialioje EKO scenoje bus pristatyti iš antrinių žaliavų pagaminti instrumentai, demonstruojami filmai aplinkosaugos tema, vyks„jam session“, rašoma organizatorių pranešime.

Festivalyje prie ąžuolo įrengtos EKO scenos pagrindiniu „atlikėju“ taps trys spalvingi šiukšlių rūšiavimo konteineriai, kurie, įmetus šiukšlę, skleidžia įvairius muzikinius garsus: dėkoja, ošia gausiais plojimais, juokiasi ir griaudėja palaikymo šūksniais. Konteinerių platforma – tai po Lietuvą keliaujantis projektas „Rūšiuok linksmai“, skleidžiantis žinias apie linksmą ir paprastą šiukšlių rūšiavimą.

„Jei žmonės žino, kuo skiriasi rokas ar bliuzas nuo popso, tai turėtų žinoti ir kuo skiriasi plastikas nuo stiklo. Juk kalbame apie tą pačią svarbią temą – švarios gamtos saugojimą, rūšiuojant. Tikime, jog ekologine idėja papuoštas legendinis festivalis suteiks paskatą prisidėti prie aplinkosaugos problemų sprendimo ne vieną jo lankytoją“, - sakė „Bliuzo naktų“ prodiuseris ir projekto „Rūšiuok linksmai“ vadovas Algirdas Barniškis-Blėka.

Pasak nuolatinės 19-ąjį kartą vyksiančio festivalio viešnios dainininkės Arinos, nors rūšiavimas Lietuvoje dar nėra visuotinis įprotis, ji pastebinti, jog vis daugiau jos pažįstamų šiukšles meta į spalvotuosius konteinerius. „Mano įsitikinimu, rūšiavimas įneša tvarkos. Ne visada būtina dalyvauti masinėse talkose, svarbiau apsikuopti aplink save ir tai daryti kiekvieną dieną. To visiems ir palinkėčiau“, - teigė garsi bliuzo atlikėja.

„Bliuzo naktyse“ EKO scena pradės šurmuliuoti jau nuo penktadienio. Joje stovės grojantys konteineriai, kuriuos „prakalbinti“ galės kiekvienas norintis. Šalia bus demonstruojamos originalios skulptūros – iš popieriaus pagamintas garsiakalbis, plastikiniai būgnai ir gitara, sumeistrauta iš vielos ir butelių. Tikimasi, jog šie instrumentai įkvėps lankytojus panašius pasigaminti patiems. Tam bus surengtos dirbtuvės, o vėliau – ir improvizuotas lankytojų „jam session“ su savadarbiais instrumentais.

Šeštadienį, vakarop EKO scenoje koncertuos freestyle muzikos atlikėjai Jama&W. Per pusšimtį koncertų dešimtyje šalies miestų jau surengusi grupė išsiskiria improvizacijos ir lyrinės minties raiška. Muzikantai panardins lankytojus į free muzikos lobyną, kuris, kaip teigia grupės nariai, artimas gamtos šėlsmui.

Penktadienio ir šeštadienio vidurnaktį EKO sceną nušvies kino ekranai – lankytojai pamatys tarptautinius apdovanojimus pelniusius dokumentinius filmus „Nepatogi tiesa“ ir „Namai“, nagrinėjančius aplinkosaugos tematiką. Scenoje taip pat vyks viktorinos šiukšlių rūšiavimo tema, konsultacijos, pamokėlės. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų