Pereiti į pagrindinį turinį

Filme įamžinta apleista sala įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą

2015-07-08 09:40
BNS inf.

Negyvenama sala, įamžinta filme „Skyfall“, kuriame pagrindinį agento 007 vaidmenį atliko Danielis Craig'as (Danielis Kreigas), bus saugoma ateities kartoms – ji įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Prie Japonijos krantų esanti Hašimos sala buvo apleista nuo aštuntojo dešimtmečio vidurio, kai buvo uždaryta joje veikusi anglies kasykla. Likę griuvėsiai filme tapo Jameso Bondo (Džeimso Bondo) priešo Raoulio Silvos (Raulio Silvos), kurį tame 2012 metų filme suvaidino ispanų aktorius Javieras Bardemas (Chavjeras Bardemas), slėptuve.

Dabar paaiškėjo, kad ši pastaraisiais metais turistų traukos objektu tapusi vieta, dar vadinama Šarvuotlaivio sala, dėl jos istorinės svarbos nuo šiol yra Jungtinių Tautų saugoma vieta.

Jungtinių Tautų (JT) Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) pranešime sakoma, kad „šis objektas... yra sparčios šalies industrializacijos, vykusios nuo 19 amžiaus vidurio iki 20 amžiaus pradžios, plėtojant plieno pramonę, laivų statybą ir anglies kasybą, įrodymas... Jis liudija apie pirmą sėkmingą vakarietiško industrializacijos modelio perkėlimą į nevakarietišką šalį“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų