Britanijos karališkosios šeimos atžala Zara prisieks amžiną meilę

Didžiosios Britanijos princo Williamo vestuves su Kate Middleton, dabartine Kembridžo kunigaikštiene Catherine, pasaulyje stebėjo milijardai žmonių, tačiau antrosios karališkosios vestuvės šiais metais bus kur kas labiau žemiškos.

Karalienės Elizabeth II vyriausioji anūkė Zara Phillips ir jos sužadėtinis Anglijos regbio sąjungos veteranas Mike'as Tindallas ketina šeštadienį susituokti per privačią ceremoniją Kanongeito bažnyčioje Škotijos sostinėje Edinburge.

Abi pasaulinio lygio sporto žvaigždės suplanavo vestuves, kuriose paprastumas bus atmieštas šlakeliu karališkosios didybės.

Tikimasi, kad ceremonijoje dalyvaus visi svarbiausi karališkosios šeimos nariai, įskaitant Kembridžo kunigaikščius Williamą ir Catherine. Vestuvių pokylis vyks netoliese esančiuose Holirudo rūmuose, kurie yra karalienės oficiali rezidencija Škotijoje.

30 metų Z.Phillips yra karalienės vienintelės dukros - princesės Anne - jaunesnė iš dviejų atžalų. Ši jokių aristokratiškų titulų neturinti moteris anksčiau buvo jojimo trikovės pasaulio čempionė, o eilėje į Britanijos sostą ji yra tryliktoji.

32 metų M.Tindallas 2003 metais iškovojo Pasaulio regbio čempionato auksą su Anglijos rinktine, taip pat buvo nacionalinės komandos kapitonas per pergalingą Anglijos pasirodymą šių metų Šešių šalių regbio čempionate.

Zara ir Mike'as susituoks praėjus beveik lygiai trims mėnesiams po princo Williamo, kuris yra antrasis eilėje į sostą, vestuvių balandžio 29 dieną. Tąsyk apie milijonas žmonių buvo užplūdę Londono gatves, ir dar apie du milijardus žiūrovų buvo prilipę prie televizorių.

"Mano vestuvės bus visai nepanašios į Kate ir Williamo, - Z.Phillips sakė laikraščiui "The People". - Pirmiausiai ten toli gražu nebus tiek daug žmonių. Jos bus daug mažesnės - tik artimiems giminaičiams ir draugams."

"Kate ir Williamo vestuvės buvo nuostabios, tačiau mūsiškės bus visiškai kitokios, - pridūrė ji. - Edinburgas - labai ypatinga vieta mums abiem. Išties labai jaudinamės ir labai laukiame, kada tapsime vyru ir žmona."

Prieš 321 metus pastatyta Kanongeito bažnyčia yra vadinamojoje Edinburgo Karališkojoje mylioje - neilgoje alėjoje nuo Škotijos parlamento ir Holirudo rūmų.

Karališkosios šeimos nariai dalyvauja šioje Škotijos Bažnyčios šventovėje rengiamose pamaldose, kai gyvena Škotijos sostinėje.

Zara ir Maike'as gyvena regentų dvare Anglijos pietvakariuose esančiame Čeltnamo mieste, o savo ryšių stengėsi neafišuoti.

M.Tindallas pasipiršo pernai gruodžio 20 dieną; kasdienius drabužius vilkinti pora pozavo kelioms nuotraukoms apsnigtame sode prie savo buveinės.

Organizuojant pasakiškas princo Williamo ir Catherine vestuvės Vestminsterio abatijoje, karališkajai šeimai teko plačiai atverti piniginę.

Tačiau Z.Phillips ir M.Tindalle'o santuokos ceremonija Kanongeito bažnyčioje bus žymiai pigesnė.

Santuokos liudijimo išdavimas jiems kainuos 69 svarus (272 litus), taip pat bus sumokėti 75 svarai (296 litai) vargonininkui, 25 svarai (99 litai) - bažnyčios patarnautojui, pačiai bažnyčiai bus paaukota ne mažiau nei 200 svarų (790 litų), nurodoma "The People" svetainėje.

Z.Phillips žirgų sporte sekė savo motinos pėdomis: princesė Anne laimėjo auksą 1971 Europos jojimo trikovė čempionate. Tačiau titulų neturinti karalienės anūkė savo gyvenimą kūrė netrikdoma rūmų spaudimo.

Princesė Anne nusprendė, kad jos abu vaikai neturės jokių karališkųjų titulų ir neprivalės vykdyti karališkųjų pareigų.

Britų žiniasklaida ugningo būdo Zarą pavadino karališkąja maištininke, kai ši paauglystėje įsivėrė auskarą į liežuvį.


Šiame straipsnyje: Zara PhillipsMike Tindall

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių