Briuselyje protestuotojai užpuolė R. Polanskio filmą rodžiusius kino teatrus

  • Teksto dydis:

Feminizmo aktyvistės naktį iš antradienio į trečiadienį apklijavo kelis Briuselio kino teatrus piktais šūkiais prieš naujausią režisieriaus Romano Polanski (Romano Polanskio) filmą.

Prancūzijos ir Lenkijos kino kūrėjas prisipažino kaltu dėl neteisėtų lytinių santykių su nepilnamete Kalifornijoje 1977 metais, pasiekęs susitarimą su prokurorais, kai buvo apkaltintas vienos 13-metės išžaginimu.

Tačiau prieš paskelbiant nuosprendį R. Polanski pabėgo iš JAV ir dabar tęsia Europoje, nors neseniai nuskambėjo naujų kaltinimų lytiniais nusikaltimais.

„Polanski prievartautojas! Kaltas kinas! Prie nusikaltimų prisidėjusi auditorija!“ – buvo užrašyta ant plakatų, kuriais buvo apklijuotos trijų Belgijos sostinės kino teatrų sienos ir durys.

Ant naujų kaltinimų sulaukusio 86 metų R. Polanski nuotraukos buvo užrašytas feminisčių grupės „Laisse les filles tranquilles“ („Palik mergaites ramybėje“) šūkis.

Savo pareiškime grupė nurodė, kad rodydami R. Polanski istorinę dramą „Dreifuso byla“ (J'accuse) apie žydų tautybės Prancūzijos armijos kapitono Alfredo Dreyfuso (Alfredo Dreifuso) neteisingą nuteisimą už šnipinėjimą, kino teatrai prisideda prie režisieriaus siekio būti išteisintam.

Filmo rodymo pradžią šį mėnesį taip pat sutrikdė protestai kaimyninėje Prancūzijoje, kur buvo atšaukta dalis seansų, tačiau juosta teberodoma Belgijoje.

Vieno iš protesto objektų tapusių teatrų – „Le Palace“ – vadovybė pranešė mėginsianti surengti viešas diskusijas dėl to, ar tikslinga rodyti juostą.

Prieš pat filmo atidarymą prancūzų fotografė Valentine Monnier (Valentin Monjė) apkaltino R. Polanski ją sumušus ir išžaginus savo namelyje Šveicarijoje 1975 metais, kai ji buvo 18-metė.

Režisierius neigia tokius kaltinimus ir grasina kreiptis į teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė  portretas
Lazdų toms kvailoms feministėms. Nes tuoj visai suįžūlės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių