Pereiti į pagrindinį turinį

„Deco“ pasažas siūlo ir paveikslų

2005-04-15 09:00

„Deco“ pasažas siūlo ir paveikslų

Klaipėdoje neseniai atvėrusiame duris baldų ir interjero pasaže „Deco“ (Dubysos g. 19) galima nusipirkti visko, ko reikia komfortabiliai įrengti ir apstatyti namą ar butą. Čia eksponuojami net dailininkų paveikslai, kuriuos taip pat galima įsigyti, dairantis ko nors gražaus, originalaus savo namams.

Antrame pasažo aukšte veikia nedidelė tapybos paroda, o pirmajame meno kūriniai – paveikslai ir kalvystės meno dirbiniai – įkomponuoti tarp modernių baldų. Todėl nesunku įsivaizduoti, kaip jie gali papuošti interjerą.

Dviaukščiame „Deco“ pasaže savo gaminiais prekiauja 26 Lietuvos įmonės. Galima sakyti, vienoje vietoje gali nusipirkti viską savo svajonės namo vidui – pradedant grindų danga, santechnikos įranga, moderniausia buities technika, įvairių stilių baldais ir baigiant užuolaidomis, šviestuvais, patalyne bei veidrodžiais. Pardavėjai tikina, kad daugelio madingų ir kokybiškų interjero prekių, ypač „Era +“ buities technikos kainos „Deco“ pasaže klaipėdiečius maloniai stebina – jos orientuotos į vidutiniškai uždirbantį žmogų. Be abejo, yra ir prabangių daiktų ypač išrankiam turtuoliui.

„Deco“ direktorius Audrius Žukauskas sako, kad pasažo iniciatyva ir lėšomis įrengti specialūs ekspoziciniai stendai meno kūriniams jau sudomino ir uostamiesčio dailininkus, ir čia užsukančius klaipėdiečius, potencialius pirkėjus. Nedideles parodas žadama keisti kas dvi savaites, jose pristatyti ne tik tapytojų, bet ir šio krašto grafikų, keramikų, tekstilininkų kūrinius – profesionaliąją dailę ir tautodailę.

Pirmieji parodų maratoną „Deco“ pasaže pradėjo palangiškiai menininkai Gintaras Puškorius ir Andžela Kaunienė. Jų dekoratyvūs paveikslai noriai perkami užsieniečių, pas autorius neužsibūna. G.Puškorius garsėja autorine technika – piešia pasteles į popierių (beje, švitrinį!) įtrindamas tiesiog pirštais. Jo paveikslai dvelkia ezoterika, sklidini simbolių ir filosofinių būties apmąstymų. O tapytoja A.Kaunienė tiesiog grožisi žemės kūrinija – savo drobėse leidžiasi į svajingus pasivaikščiojimus prie jūros, po žydinčias pievas...

„Mes menininkams nemokamai suteikiame naują erdvę parodoms, o jie savo darbais puošia mūsų pasažą. Taip drauge kuriame intrigą“, – džiaugėsi A.Žukauskas, prisiminęs, kaip nustebo ir susidomėjo dailininkai, išgirdę pasiūlymą bendradarbiauti. „Norime, kad žmonės, atėję pas mus išsirinkti, tarkim, baldų, pamatytų ir menininkų kūrinių, kad į kiekvienus namus su naujais, gražiais interjero daiktais kartu atkeliautų ir lašelis meno,“ – sakė baldų ir interjero pasažo „Deco“ direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų