Pereiti į pagrindinį turinį

Deivis ir A.Grigorian susitiks „Paryžiaus katedroje“

2009-10-08 22:41
Deivis ir A.Grigorian susitiks „Paryžiaus katedroje“
Deivis ir A.Grigorian susitiks „Paryžiaus katedroje“ / Organizatorių nuotr.

Neįtikėtino populiarumo Lietuvoje ir pasaulyje sulaukęs Richardo Cocciante'ės miuziklas „Paryžiaus katedra“ su garsių šalies atlikėjų komanda pagaliau pasieks ir Klaipėdą.

Miuziklas - rekordininkas

Muzika, kuri priverčia širdį plakti stipriau, kurios natos persmelkia visą kūną, o atgarsiai ir prasmingi varpų dūžiai lydi visą gyvenimą, - tokia vadinama vieno garsiausių Prancūzijos kompozitorių ir atlikėjų R.Cocciante'ės „Paryžiaus katedra“.

Šis kūrinys Viktoro Hugo romano motyvais įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip labiausiai perkamas miuziklas. Vien tik prancūziškai kalbančiose šalyse parduota beveik septyni milijonai jo įrašų. Viena iš miuziklo dainų - „Belle“ singlas, užėmusi prancūzų muzikos „Top 10“ pirmąją vietą, laikėsi ten net 33 savaites ir buvo pripažinta per 50 metų pačia gražiausia daina.

Pastatytas Vilniaus „Domino teatre“, šis populiariajai klasikai atstovaujantis miuziklas jau nuo vasario mėnesio skamba Lietuvoje. Jį režisavo Ramūnas Marcinkus, spektaklio choreografė - Vesta Grabštaitė, dailininkas - Aurimas Vosylius, šviesų dailininkas - Marius Selevičius,  garso režisierius - Valdas Karpuška.

Subūrė populiariausius

Į „Paryžiaus katedrą“ suburti talentingiausi ir populiariausi Lietuvos atlikėjai, tikri savo srities profesionalai. Miuzikle dainuoja Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Vaidotas Baumila, Akvilė Garbenčiūtė, Ingrida Žiliūtė, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis, Povilas Meškėla ir Viktoras Malinauskas.

Jau kitą savaitę „Domino“ teatras savo gerbėjus nudžiugins pagausėjusia miuziklo komanda. Prie jos prisijungs Lietuvos tenorai Deividas Norvilas (Deivis) ir Vaidas Vyšniauskas,  fatališkoji Asmik Grigorian bei nepamirštamas sparnuotas sūpynes apdainavusi Vaida Genytė.

Jie „Paryžiaus katedroje“ debiutuos didžiuosiuose Lietuvos miestuose: spalio 15-ąją - Klaipėdos Žvejų rūmuose, spalio 21-ąją - Kauno „Girstutyje“, spalio 28 ir 29 dienomis - Vilniaus klube „Balsas.lt“.

Pirmąsyk dainuos kartu

Vienos pagrindinių miuziklo herojų - meilės ir kančios draskomos čigonės Esmeraldos širdį atvers garsi operos solistė A.Grigorian. „Manau, kad šis vaidmuo simbolizuoja laisvę. Laisvės tema yra itin aktuali visais laikais“, - įsitikinusi ji. Solistė prasitarė, kad iki šiol jai dar neteko dainuoti su D.Norvilu.

„Tai yra pats trumpiausias laiko tarpas, per kurį turiu išmokti tokią didelę partiją, - prisipažino jis. - Kasdien repetuoju ir mokausi. Man pačiam labai įdomu. Tikiuosi, kad ir žiūrovai susidomės“.

Anksčiau Deiviui teko dainuoti Kvazimodą latvių kompozitoriaus Zigmaro Liepinio „Paryžiaus katedros“ pastatyme Klaipėdos muzikiniame teatre. Solisto teigimu, Kvazimodo vaidmuo jam kur kas malonesnis nei pasakų princo. Atlikėjas nekantrauja scenoje susitikti su A.Grigorian.

Garsios dizainerės kostiumai

Miuzikle „Paryžiaus katedra“ sutviskės ne tik elitiniai atlikėjai, bet ir jų drabužiai.

Juos miuziklui sukūrė garsi dizainerė Zita Gustienė. Medžiagas ji parsisiuntė net iš Italijos ir siekė, kad kiekvienas kostiumas nuo rankogalių iki batų viršūnių kuo tiksliau atspindėtų miuziklo personažų charakterius. Pagrindinis kostiumų akcentas - pasikartojantys šilkografiniai motyvai. Juose tarsi atsispindės aptrupėjusios Paryžiaus katedros graviūros. Ypač daug kostiumų detalių buvo siuvama, siuvinėjama rankomis. Pačios Esmeraldos kostiumą dizainerė siuvo pati, nes nori, kad visi žiūrovai, ypač vyrai būtų pakerėti ne tik įspūdingo A.Grigorian balso, bet ir apdarų.

Vilniaus „Domino teatro“ miuziklas „Paryžiaus katedra“ Klaipėdos žvejų rūmuose - ketvirtadienį 19 val. Bilietai - po 50-70 litų, jie parduodami Žvejų rūmų kasoje ir visose Bilietai.LT kasose.

„Paryžiaus katedra“ Klaipėdoje

Vaidmenys ir atlikėjai:

Kvazimodas - Deividas Norvilas (Deivis),

Esmeralda - Asmik Grigorian,

Febas - Vaidas Vyšniauskas,

Fluer De Lys - Vaida Genytė,

Klopinas - Jeronimas Milius,

Grenguaras - Česlovas Gabalis,

Frolas - Viktoras Malinauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų