Dėl pandemijos Sagrada Familia nebus baigta iki A. Gaudi 100-ųjų mirties metinių

Dėl koronaviruso pandemijos garsioji Šv. Šeimynos bažnyčia (Sagrada Familia) Barselonoje nebus baigta iki jos architekto Antonio Gaudi 100-ųjų mirties metinių 2026 metais, kaip tai planuota. „Mes nesame pesimistai, mes tik realistai“, – sakė statybų bendrovės vadovas Esteve‘as Campsas apie A. Gaudžio projektuotą Romos katalikų baziliką.

Dėl bendros ekonominės nežinomybės kol kas nėra ir naujo plano, kada 1882-aisiais statyti pradėta bažnyčia galėtų būti užbaigta. Taigi, ji dar šiek tiek ilgiau pateisins savo – „amžinai neužbaigtos“ – bažnyčios vardą.

Tačiau yra ir gerų žinių, sakė E. Campsas. Kovo viduryje dėl pandemijos visiškai nutraukti statybos darbai vėliausiai po trijų savaičių bus atnaujinti. Dabar esą svarbiausia užbaigti 123 metrų  „Torre Maria“ – antrą aukščiausią Šv. Šeimynos bažnyčios bokštą. Tikimasi, kad tai pavyks padaryti iki 2021 metų pabaigos.

Bažnyčia statoma tik iš aukų ir už bilietus gautų pinigų. Dėl to, kad bažnyčia tris mėnesius dėl pandemijos neveikė, ir dėlto, kad Barselona dėl koronaviruso nesulaukė turistų, lėšų gerokai sumažėjo.

Statybų kompanija 2021-iesiems planuoja tik 17 mln. eurų biudžetą. 2019-aisiais jis dar siekė 100 mln.

Legendinio A. Gaudi (1852-1926) statiniui užbaigti reikalingi iš viso 400 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pinigėliai nuėjo nepavykusiam perversmui Baltarusijoje. O bažnytėlė gali ir palaukti...

Koks kruopštus darbas

Koks kruopštus darbas portretas
ir koks piešinys - tartum ne žmonių kurta, tartum gamtos stebuklas būtų. Bet ką čia kalbu - juk tai pasenusi, atgyvenusi architektūra! Lai atvažiuoja į Vilnių pasimokyti - ana va, kokie pažangūs stiklo bambaliai statomi! Va čia, tai bent :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių