Pereiti į pagrindinį turinį

Dramos teatrą apgaubs „Arabiška naktis“

2003-11-21 09:00

GASTROLĖS

Dramos teatrą apgaubs „Arabiška naktis“

Lapkričio 26-ąją, trečiadienį, vienintelį vakarą Klaipėdos dramos teatrą apgaubs “Arabiška naktis”. Tai įsimenantis Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro globojamos “Cezario grupės” debiutas, kurio premjera įvyko šį rudenį.

Spektaklis pagal vieno įdomiausių šiuolaikinio vokiečių dramaturgo Rolando Šimelpfenigo pjesę tapo jaunimo bene mėgstamiausiu šio sezono teatriniu įvykiu Vilniuje.

Jis jau buvo kartą parodytas ir Klaipėdoje „Rudens sezono tabako fabrike“ akcijos metu.

Dabar „Arabišką naktį“ pamatyti turi progą tie, kurie nespėjo rugsėjį.

Pjesėje „Arabiška naktis“ šiuolaikinio didmiesčio daugiaaukščio kasdienės gyvenimo istorijos pavirsta neįtikėtinais ir magiškais įvykiais, tarsi atkeliavusiais iš Šecherezados “Tūkstančio ir vienos nakties”. Modernus šiuolaikinio gyvenimo ritmas ir įvaizdžiai persipina su archajiškų pasakų stebuklais bei intrigomis, kurie R.Šimelpfenigo pjesės jaunų žmonių gyvenimą paverčia magiškuoju realizmu, o jų kasdienybę – mūsų dienų “Arabiška naktimi”.

Penki jauni „Cezario grupės“ aktoriai drauge su režisieriumi Cezariu Graužiniu minimaliomis priemonėmis sukūrė užburiantį savo atmosfera pasakojimą apie savęs ir meilės ieškojimą.

Vaizdų, garsų ir pojūčių pasaulis pasiglemžia žiūrovų vaizduotę ir gena ją painiais sapnų labirintais, besirangančiais tai po daugiaaukščio namo koridorius, tai po tvankią Arabijos dykumą, kol galiausiai sugrąžina į kiekvienam pažįstamą tragikomišką mūsų dienų tikrovę.

Spektaklio kūrėjai klaipėdiečius kviečia nepraleisti nepakartojamo “Arabiškos nakties” nuotykio!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų