Dvylikai kūrėjų paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos

  • Teksto dydis:

Vyriausybės sprendimu dvylikai kūrėjų už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos.

Premijos skirtos chorvedžiui Remigijui Adomaičiui, kino režisierei Giedrei Beinoriūtei, vertėjui Pranui Bieliauskui, parodų kuratoriui, fotomenininkui Gintarui Česoniui, režisierei, prodiuserei Daliai Ibelhauptaitei, muzikologei Jūratei Katinaitei, muziejininkei, dailėtyrininkei Elonai Lubytei, kultūros žurnalistei, knygų autorei Rūtai Noreikaitei (Oginskaitei), džiazo muzikantui, kompozitoriui Dainiui Pulauskui, aktoriui Vytautui Rumšui, choreografei, šiuolaikinio šokio atlikėjai Agnijai Sarulienei (Šeiko), architektui Gintautui Vieversiui.

Tvirtinti nutarimo projektą dėl premijų skyrimo Vyriausybei pateikė Kultūros ministerija, vadovaudamasi Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijos sprendimu. Kultūros istoriko, muziejininko dr. Vydo Dolinsko vadovaujama komisija iš 56 pateiktų pretendentų atrinko dvylika kandidatų, kuriems rekomendavo skirti Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip dvylika Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus. Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam jo nariui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių