Pereiti į pagrindinį turinį

E. Taylor daiktai ir brangenybės aukcione parduoti už 153 mln. dolerių

2011-12-17 14:10
E. Taylor daiktai ir brangenybės aukcione parduoti už 153 mln. dolerių
E. Taylor daiktai ir brangenybės aukcione parduoti už 153 mln. dolerių / Scanpix nuotr.

Niujorke per savaitę trukusį aukcioną už parduotas velionės Holivudo superžvaigždės Elizabeth Taylor (Elizabet Teilor) prabangias sukneles, brangenybes ir meno kūrinius iki penktadienio buvo sumokėta iš viso daugiau nei 153 mln. dolerių (apie 406 mln. litų).

Aukcionų namų „Christie's“ organizuoto pardavimo paskutiniame etape kai kurie su šios aktorės filmais susiję daiktai buvo parduoti už daug kartų didesnę kainą negu buvo prognozuota.

Sulankstoma medinė ir odinė režisieriaus kėdutė, naudota filmuojant 1987 metų vesterną „Poker Alice“, buvo parduota už 84,1 tūkst. dolerių (223 tūkst. litų), nors prognozuota, kad už ją bus sumokėta tik 3-5 tūkst. dolerių.

1944 metų   filmo „Tautinis aksomas“ (National Velvet), kuriame E.Taylor suvaidino dar vaikystėje ir pelnė tarptautinę šlovę, jai priklausiusi scenarijaus kopija buvo parduota už 170,5 tūkst. dolerių (452,2 tūkst. litų), o prognozuojama kaina tebuvo 2-3 tūkst. dolerių.

Jai priklausiusi 1958 metų filmo „Katė ant įkaitusio skardinio stogo“ (Cat on a Hot Tin Roof) scenarijaus kopija buvo parduota už 104,5 tūkst. dolerių (277,2 tūkst. litų).

E.Taylor mirė šių metų kovą, būdama 79 metų. Ji paliko didžiulį turtą, sukauptą per prabangų kino žvaigždės ir pripažintos gražuolės gyvenimą.

Per ankstesnius šią savaitę vykusio tiesioginio aukciono etapus buvo parduota daiktų už milijonus dolerių, o pirkėjai įnirtingai varžėsi dėl E.Taylor drabužių, rankinių, meno ir juvelyrinių dirbinių.

Penktadienį bendra surinkta suma viršijo 153 mln. dolerių, tačiau ją tikriausiai padidins iki šeštadienio vykę vien internetu parduodamų daiktų aukcionai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų