Pereiti į pagrindinį turinį

Egiptas atsisveikino su kino legenda O. Sharifu

2015-07-12 14:43
BNS inf.
Reuters nuotr.

Kino legenda Omaras Sharifas (Omaras Šarifas), kuris amžinai bus prisimenamas kaip „Daktaras Živago“, sekmadienį buvo palaidotas savo gimtajame Egipte po laidotuvių ceremonijos Kairo mečetėje.

83 metų O.Sharifas, kuris sirgo Alzheimerio (Alcheimerio) liga, penktadienį nuo širdies smūgio mirė Kairo klinikoje.

Laidotuvių apeigos įvyko Muširo Tantavio mečetėje Kairo rytuose, kur dažnai rengiamos svarbios religinės ceremonijos, sakė Egipto aktorių sindikato valdybos narys Samehas El Soreity (Samehas Soreitis).

Pamaldose dalyvavo O.Sharifo giminaičiai, draugai ir Egipto aktoriai.

Jo kūnas buvo uždengtas Egipto vėliava ir juoda drobule.

„Omaras Sharifas reprezentavo Egiptą pasauliui geriausiu įmanomu būdu“, - sakė populiarus šalies aktorius Husseinas Fahmy (Huseinas Fahmis).

Savo ruožtu žymus archeologas ir buvęs Egipto senienų ministras Zahi Hawassas (Zahi Hawassas) sakė, kad jis „neteko artimo draugo“, o „pasaulis neteko didžio aktoriaus“.

O.Sharifas amžino polisio atgulė El Sayyedos Nafisos (Sajidos Nafisos), laikomos kairo patrone, kapinėse sostinės pietuose, sakė S.El Soreity.

Kokių nors Holivudo žvaigždžių per laidotuves pastebėta nebuvo.

O.Sharifas mirė praėjus šešiems mėnesiams po savo buvusios žmonos, legendinės egiptiečių aktorės Faten Hamamos, mirties Kaire.

Kaip katalikas augęs O.Sharifas, vaikystėje vadinęsis Micheliu Demitri Shalhoubu (Mišeliu Demitriu Šalhubu), atsivertė į islamą, kad galėtų vesti F.Hamamą, kurią vadino vienintele savo gyvenimo meile.

Pora, kuri turi sūnų Tareqą (Tariką), išsiskyrė 1974 metais, kai O.Sharifas, kuris jau buvo garsus savo tėvynėje, pradėjo karjerą Holivude.

1992 metais O.Sharifui buvo atlikta triguba širdies arterijų šuntavimo operacija, o 1994-aisiais jis patyrė nestiprų infarktą, nurodoma internetinėje duomenų apie kiną bazėje IMDb.

Po minėtos operacijos aktorius, kuris surūkydavo 100 cigarečių per dieną, šio įpročio atsisakė.

Prieš mirtį jis gulėjo ligoninėje, kurioje gydoma nuo Alzheimerio ligos, jį prižiūrėjo jo giminės, gyvenantys Egipte.

1932 metais prekiautojo mediena šeimoje Aleksandrijos mieste gimęs O.Sharifas 1963 metais buvo nominuotas JAV Kino akademijos apdovanojimui už Šerifo Alio vaidmenį filme „Arabijos Lorensas“ (Lawrence of Arabia).

Anglų, arabų, ispanų, italų, graikų ir prancūzų kalbas mokėjęs aktorius taip pat pelnė „Auksinio gaublio“ apdovanojimus už vaidmenis filmuose „Arabijos Lorensas“ ir „Daktaras Živago“.

O.Sharifas aktoriaus karjerą pradėjo 6-ajame dešimtmetyje, bet savo svarbiausius vaidmenis sukūrė 7-ajame dešimtmetyje. Jis taip pat vaidino 1968 metų filme „Juokinga mergiotė“ (Funny Girl) kartu su Barbra Streisand (Barbra Streisand).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų