Pereiti į pagrindinį turinį

Eurovizijos finale Sasha Son(g) dainuos pirmasis

2009-05-17 02:51
Eurovizijos finale Sasha Son(g) dainuos pirmasis
Eurovizijos finale Sasha Son(g) dainuos pirmasis / Reuters nuotr.

Maskvoje vykusiame antrajame “Eurovizijos” pusfinalyje paaiškėjo šalys, kurios pateko į finalą. Tarp laimingųjų yra ir Lietuva. Iš karto po transliacijos pusfinalio laimėtojai traukė burtus, kurie lėmė tai, jog Sasha Son(g) Eurovizijos finale pasirodys pirmasis.

Į finalą taip pat pateko Azerbaidžanas, Kroatija, Ukraina, Albanija, Moldova, Danja, Estija, Norvegija, Graikija.

Balsuojant trumposiomis SMS žinutėmis pareikšti paramą labiausiai patikusios šalies atstovams galėjo visų pusfinalyje dalyvavusių šalių žiūrovai bei Rusijos ir Prancūzijos gyventojai.

Lietuvos deleguotas Sasha Son(g) “Eurovizijos” pusfinalyje pasirodė 14-as. Lyriškąją baladę jis atliko dviem kalbomis - pusę kūrinio angliškai, kitą pusę - rusiškai.

Sashai Son(g) atlikti dainą padėjo trys pritariantieji dainininkai. Po pasirodymo lietuvis žiūrovams padėkojo trimis kalbomis: lietuvių, anglų ir rusų. Prieš jį dainavo vienu favoritų laikomas Graikijos atstovas Sakis Rouvas. Po Sashos Son(g) į sceną žengė Moldovos dainininkė Nelly Ciobanu.

Ketvirtadienio vakarą Maskvoje vykusiame antrajame “Eurovizijos” pusfinalyje varžėsi 19-os šalių atstovai.

Antrajame pusfinalyje be Lietuvos taip pat dalyvavo Ukraina, Slovėnija, Danija, Azerbaidžanas, Nyderlandai, Latvija, Vengrija, Graikija, Lenkija, Norvegija, Kroatija, Estija, Moldova, Kipras, Airija, Slovakija, Serbija ir Albanija. Iš visų antrajame pusfinalyje dalyvavusių dalyvių į finalą pateko dešimt geriausiųjų.

Antradienį vykusiame pirmajame pusfinalyje paaiškėjo 10 šalių, kurios pateko į finalą. Tai - Turkija, Švedija, Izraelis, Portugalija, Malta, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Rumunija, Armėnija ir Islandija.

Pirmajame pusfinalyje iš viso dalyvavo 18 šalių - viena šalimi mažiau nei antrajame. Mat dar keli mėnesiai prieš konkursą iš šiųmetinės Eurovizijos buvo diskvalifikuota Gruzija.

Pusfinalių metu už jiems patikusią dainą galėjo balsuoti ne tik juose dalyvaujančių valstybių žiūrovai, bet ir burtų keliu atrinktos šalys, dalyvaujančios iškart finale. Pirmojo pusfinalio metu turėjo teisę balsuoti Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Ispanijos televizijos žiūrovai, ketvirtadienį vykusiame antrajame pusfinalyje - Rusija ir Prancūzija.

Šeštadienį vyksiančiame finale konkuruos 25 šalys - pusfinalio barjero tradiciškai nereikia įveikinėti didžiausioms šio konkurso rėmėjoms Vokietijai, Didžiajai Britanija, Prancūzijai, Ispanijai. Be konkurso į finalą pateko ir šiųmetės „Eurovizijos“ šeimininkė Rusija.

 

Šiais metais Estijos atstovės Lietuvoje sulaukė ne mažo palaikymo:

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų