„Eurovizijos“ finalininkas S. Ryderis: kitų metų konkursas bus Ukrainos vakarėlis

  • Teksto dydis:

Jungtinei Karalystei paskelbus, kad kitų metų „Euroviziją“ organizuos jie, šiais metais šalį atstovavęs Samas Ryderis pasidalino savo mintimis apie kitų metų renginį.

„Tai – Ukrainos vakarėlis. Mes tiesiog juos kviečiame tą vakarėlį surengti mūsų namuose“, – kalbėjo S. Ryderis savo „Instagram“ vaizdo įraše.

Padėti surengti renginį, kuriame švenčiama Ukrainos kultūra, istorija ir muzika.

„Žinau, kiek daug tai reiškia „Kalush Orchestrai“ ir visai Ukrainos delegacijai, kad kitų metų „Eurovizija“ būtų surengta Ukrainoje. Žinau, kad nesu vienintelis, kurio širdis plyšta, kad tai šiuo metu nėra įmanoma“, – dalinosi šių metų „Eurovizijos“ finalininkas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAM RYDER (@samhairwolfryder)

„Noriu pasakyti visiems Ukrainoje, kad JK žino, kaip surengti vakarėlį. Mūsų jaudulį pranoksta tik mūsų susitelkimas į vienintelį tikslą – suteikti erdvę ir būti šalia, padėti surengti renginį, kuriame švenčiama Ukrainos kultūra, istorija ir muzika, ir solidarizuotis su likusiu pasauliu spinduliuojant vieningą šviesą“, – vaizdo įraše kalbėjo atlikėjas.

Jis taip pat pabrėžė, kad britai yra „mylintys pagalbininkai“.

Primename, kad pirmadienį „Eurovizijos“ organizatoriai patvirtino, kad kitų metų dainų konkursas vyks Jungtinėje Karalystėje, nes jis negali būti rengiamas karo krečiamoje Ukrainoje, laimėjusioje šių metų renginį.

Ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ praėjusį mėnesį laimėjo dainų konkursą, o pagal taisykles šalis nugalėtoja turėtų surengti kitų metų renginį. Tačiau praeitą mėnesį „Eurovizijos“ organizatoriai patvirtino, kad 2023 metais dainų konkursas negali būti surengtas Ukrainoje dėl Rusijos sukelto karo, nepaisant Kyjivo protestų.

„Kalush Orchestra“ koncertas Kaune „Aš esu Ukraina“ / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Per šių metų renginį Britanija liko antra, todėl Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pradėjo derybas su britų visuomeniniu transliuotoju BBC.

JK pirmadienį patvirtino, kad nenoriai perims šią pareigą iš Ukrainos.

Ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) atstovas sakė, jog vyriausybės vadovas „tvirtai troško“, kad 67-ąją „Euroviziją“ organizuotų Ukraina, todėl „giliai apgailestauja“, kad tokia galimybė buvo pripažinta neįmanoma.

Kol kas neaišku, kuriame mieste vyks renginys, bet susidomėjimą jau yra išreiškę Glazgas, Mančesteris, Londonas, Liverpulis ir Leedsas.

Ukraina, kaip praeitų metų konkursą laimėjusi šalis, automatiškai pateks į kitų metų „Eurovizijos“ didįjį finalą kartu su vadinamojo „Didžiojo penketo“ šalimis, labiausiai finansiškai prisidedančiomis prie šio renginio organizavimo – Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija ir Jungtine Karalyste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
Kitais metais kaip ir siais bus pedrylu saskrydis,ukrainos vakarelis

Vghh

Vghh portretas
Pasižiūrėjus į tuos šlykščius eurovizijos iškrypėlių vaizdus,- vemti norisi. Ir visa tai paruošta mūsų vaikams!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių