Pereiti į pagrindinį turinį

„Eurovizijos“ pusfinalyje Sasha Son(g) buvo 9-tas

2009-05-18 14:40
„Eurovizijos“ pusfinalyje Sasha Son(g) buvo 9-tas
„Eurovizijos“ pusfinalyje Sasha Son(g) buvo 9-tas / Scanpix nuotr.

Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Sasha Son(g) nenusimena finale užėmęs 3-ią nuo galo vietą ir sako, jog, jo nuomone, pavyko pasiekti svarbiausią tikslą – dalyvauti finale. Po finalo paskelbus pusfinalių rezultatus, paaiškėjo, kad pirmajame etape lietuvis buvo devintas iš dešimties.

„Mūsų tikslas buvo patekti į finalą ir mes tai padarėme. Ir tai yra didžiausias pasiekimas, apie kokį aš tik galėjau svajoti. Aš labai džiaugiuosi ir esu labai laimingas“, – po finalo Lietuvos radijui sakė Sasha Son(g).

Norvegija į pirmąją lentelės vietą išsiveržė jau balsavimo pradžioje. Antroje vietoje liko Islandija (218 balai), trečioje – Azerbaidžianas (207 balai).

Pirmuoju numeriu finale pasirodęs Sasha Son(g) atliko dainos „Pasiklydęs žmogus“ anglišką versiją „Love“, pabaigdamas ją rusų kalba.

Lietuvos atstovui balų skyrė tik 7 šalių žiūrovai: Latvija – 7, Bulgarija – 1, Didžioji Britanija – 4, Estija – 2, Airija – 7, Danija – 1, Azerbaidžianas – 1.

Lietuvos žiūrovų balsus pranešė „Labo ryto“ vedėjas Ignas Krupavičius. Lietuviai 8 balus skyrė Islandijai, 10 – Estijai, o 12 – Norvegijai.

Kaimyninės Rusijos balus pranešė lietuvių aktorė Ingeborga Dapkūnaitė. Rusija Lietuvos atstovui neskyrė nė vieno balo.

Dar prieš konkursą Sasha Son(g) sakė, kad jo didžiausias tikslas – patekti į konkurso finalą.

„Tai tikrai privilegija – pradėti finalo koncertą. Ir tai gerai, nes po to galėsiu tiesiog atisisėsti, atsipalaiduoti ir mėgautis tolesniu šou. Sakoma, kad būti pirmam yra gera starto pozicija, bet aš nemanau, jog tai svarbu. Jei žmonėms patiks tavo daina, tada žmonės už tave balsuos, o jei tu jiems nepatiksi, jie po pasirodymo tave tiesiog pamirš“, – prieš finalą kalbėjo Sasha Son(g).

Po „Eurovizijos“ finalo buvo paskelbti ir abiejų pusfinalių balsavimo rezultatai. Lietuvos atstovas antrajame pusfinalyje pagal žiūrovų skirtus balus užėmė 9-ąją vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų