Pereiti į pagrindinį turinį

Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius emigravo į JAV

2010-08-04 12:16
Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius emigravo į JAV
Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius emigravo į JAV / Incognito Films nuotr.

Įkvėptas ir padrąsintas filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ sėkmės, danų kilmės režisierius Nielsas Ardenas Oplevas iš gimtosios Kopenhagos Danijoje persikėlė gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas.

Užuodęs juostos sėkmę, į JAV režisierius emigravo dar prieš filmui pasirodant didžiuosiuose kino teatruose. Į Niudžersio priemiestį danų kino kūrėjas persikėlė su visa šeima.

Ryžtingai keisti gyvenamąją vietą Nielsą Ardeną Oplevą įkvėpė pasaulinė jo trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ sėkmė. Europos ir JAV kino teatruose filmas jau uždirbo per 100 milijonų eurų. Sužavėjęs kino kritikus ir žiūrovus už Atlanto, jis rimtai nusprendė užkariauti Amerikos kino rinką, pažindamas ją iš arti.

„Švedijoje pardavėme daugiau nei tris milijonus bilietų,“ – pasakoja sėkmingiausio 2009-ųjų  Europos filmo režisierius. – O jei įskaičiuotume visų Europos kino teatrų rezultatus – tai bus daugiau nei aštuoni milijonai bilietų. Tai įspūdinga! Taigi aš tiesiog pajutau, kad šiuo metu nebenoriu dirbti Skandinavijoje. Suprantate, jeigu aš sukursiu skandinavišką filmą ir į jį parduosiu 100 tūkstančių bilietų, tai bus puikus rezultatas Švedijoje, tačiau aš jau noriu daugiau, – sako sėkmės paragavęs N. A. Oplevas. - Šiuo metu parduoti tik 100 tūkstančių bilietų – man jau būtų nesėkmė.“

„Be to, visada svajojau kurti filmus anglų kalba“ – priduria jis.

Pasak režisieriaus, šeimos kraustynės į JAV buvo beprotiškai spontaniškos: „Tiesiogine to žodžio prasme, išsikraustydami senuosiuose namuose Danijoje palikome net garuojančius kavos puodelius ant stalų. Kiekvienas susipakavome tik po porą lagaminų svarbiausių daiktų, o visą kitą palikome. Visus baldus, viską. Mano žmonai tokios kraustynės įprastos, todėl tam nesipriešinau ir aš.“

Pokyčius Nielso Ardeno gyvenime paskatinęs filmas yra pastatytas pagal literatūrine sensacija tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

Juosta Lietuvos kino teatruose pasirodys rugpjūčio 20 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų