Fotografui G. Trimakui skirta pirmojo laipsnio valstybinė pensija

  • Teksto dydis:

Fotografui Gintautui Trimakui skirta pirmojo laipsnio valstybinė pensija.

Tam trečiadienį posėdyje pritarė Ministrų kabinetas.

Menininkui pirmojo laipsnio valstybinė pensija bus skiriama nuo vasario 1 dienos.

Valstybinių pensijų įstatymas numato, kad Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premijos laureatai, sulaukę pensinio amžiaus, turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją.

Dabar ši išmoka siekia 273 eurus.

Nacionalinė kultūros ir meno premija G. Trimakui skirta 2017 metais už fotografijos ištakų sudabartinimą.

2018 metais menininkas buvo sulaukęs studenčių kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo. Vilniaus dailės akademijos Senato etikos komitetas konstatavo, kad bandydamas užmegzti neakademinius santykius su studentėmis, G. Trimakas pažeidė šios aukštosios mokyklos etikos normas. Savo išvadas komitetas padarė išnagrinėjęs dviejų studenčių skundus, kuriuose kalbėta apie kelerių metų senumo įvykius.

Pats menininkas tvirtino neturėjęs netinkamų intencijų studenčių atžvilgiu, galėjęs būti ne taip suprastas. Tuomet jis iš Vilniaus dailės akademijos atleistas šalių susitarimu.

Po pusmečio Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo Vilniaus dailės akademijoje, nes nenustatė tokių faktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo gaila pasaulis nusinarkomavo,

jo gaila pasaulis nusinarkomavo, portretas
UZka ,ar jau visai nuo proto nusoko komisija,ka gero duoda valstybei jo fotografijos,,,,reikia but zydu ir viskas tavo ,,,,ar ne taip,kiek gali mus isnaudoti tokie sprendymai nemastanciu zmoniu,i ka pavirto ta mazyte valstybe,visu apvagiama,,,,,,,,,,,,,,,,

Aukštas lygis

Aukštas lygis portretas
Dabar galės prievartauti valstybiniu lygiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių