Pereiti į pagrindinį turinį

Frankfurto knygų mugės garbės viešnia – Islandija

Frankfurto knygų mugės garbės viešnia – Islandija
Frankfurto knygų mugės garbės viešnia – Islandija / Scanpix nuotr.

Knygų mėgėjai ir leidybos atstovai gali džiaugtis – prasidėjo kasmetinė Frankfurto knygų mugė. Šių metų mugės garbės viešnia – Islandija.

Vokietijos užsienio reikalų ministras   pavadino šią šalį „skaitytojų šalimi“.

Šimtas šalių dalyvauja tradicinėje Frankfurto knygų mugėje, jos garbės viešniai šiemet – Islandija. Šalies parodos stende – XX-ojo amžiaus vidurio knygų kambarys. Taip pat parengtas multimedijos reginys. Atidarant garbės svečių stendą dalyvavo Islandijos prezidentas bei Vokietijos užsienio reikalų ministras.

„Suprantate, Islandija paskelbta garbės viešnia įvertinus, kiek kūrinių buvo išversta ir kiek Islandijos rašytojų pristatė savo darbus Vokietijoje per pastaruosius mėnesius. Nesu matęs tokio susižavėjimo jokia kita šalimi-garbės viešnia. Mes visuomet ieškome literatūros, kultūros ir verslo derinio. Ar šalis-garbės viešnia sulaukia tarptautinio leidėjų ir pardavėjų dėmesio? Taip, Islandijos literatūra susilaukia didelio susidomėjimo ne tik Vokietijoje, kurios rinka dažnai naudojama kaip bandymų platforma. Kiti vertėjai seka Vokietija“, – sako Frankfurto knygų mugės kuratorius Jurgenas Boosas.

Frankfurto knygų mugė yra didžiausias leidybai skirtas renginys pasaulyje. Šiemet planuojama sulaukti maždaug trijų šimtų tūkstančių lankytojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų